Verkeersbesluit het afsluiten van de Meent ter hoogte van nummers 31 tot 37 tijdens de markt in Odijk

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bunnik

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Situatie:

Op dit moment wordt de markt in Odijk ten noorden van de kruising Meent-Boomgaardweg gehouden. Vanwege de herinrichting van de Meent wordt deze verplaatst naar het zuiden van de kruising Meent-Boomgaardweg. Hiertoe moet dit stuk weg worden afgesloten tijdens het plaatsvinden van de markt op de woensdagochtenden.

Figuur 1

Bevoegdheid:

Artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994.

De Meent is in beheer en eigendom bij de gemeente Bunnik.

 

Grondslag:

Artikel 15 Wegenverkeerswet en artikel 12 BABW.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 moet er een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

In het kader van de herinrichting van de Meent moet de markt verplaatst worden.

Het doel hiervan is om ook de markt aantrekkelijker te maken als verblijfsgebied en een krachtig centrum te creëren door bundeling van markt en detailhandel. Tevens wordt het veiliger wordt voor bezoekers van de markt.

Er wordt meer parkeerruimte wordt vrijgespeeld dan in de huidige situatie.

In het kader van het participatietraject dorpshart Odijk heeft overleg plaatsgevonden met lokale ondernemers, bewoners en de marktkooplieden, en zij zijn akkoord.

 

Belangen

Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag:

  • het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade evenals de gevolgen voor milieu, zoals bedoeld in de Wet milieubeheer;

  • het bevorderen van doelmatig of zuinig energiegebruik.

 

Politie advies

Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is overleg gepleegd met de korpschef van de Nationale Politie, District Oost Utrechtmet de daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering en heeft de laatstgenoemde ingestemd met de hierna te besluiten verkeersmaatregelen met de volgende argumentatie:

Veiligheid

Deze maatregelen zullen de verkeersveiligheid ten goede komen.

• Bereikbaarheid

Deze maatregelen hebben geen negatieve invloed op de bereikbaarheid

voor de hulpdiensten en de overige weggebruikers.

• Handhaafbaarheid

De maatregelen zijn handhaafbaar, indien uitgevoerd volgens de bij het

verkeersbesluit behorende tekeningen.

Van de zijde van de politie is er geen bezwaar tegen het voorgenomen

verkeersbesluit en besluit daarom positief te adviseren.

 

BESLUIT

Het college heeft besloten tot:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders de volgende verkeersborden en verkeerstekens te verwijderen en/of te plaatsen komende uit bijlage 1 van het RVV 1990, namelijk:

De verwijdering van de huidige parkeerverboden aan de westzijde van de Meent ter hoogte van de Jumbo met onderbord ‘Woensdag (0-14u)’;

Het instellen van een rijbaanafsluiting ten zuiden van de kruising Meent-Boomgaardweg Woensdag (0-14u), met uitzondering van voetgangers (bord C12);

Het fysiek afsluiten van de Meent ter hoogte van Meent 31 en Meent 37 voor autoverkeer tijdens de markt op woensdag tot 14 uur;

Het plaatsen van een informatiebord doodlopende weg op woensdag (0-14u) (bord L08 inclusief onderbord) ter hoogte van de kruising Meent-Zeisterweg.;

Het plaatsen van een informatiebord met de tekst ‘’parkeren centrum aan de Singel’’ ter hoogte van de kruising Meent-Zeisterweg.

De te realiseren verkeerssituatie met de te plaatsen en de te verwijderen verkeerstekens op of aan de weg zijn aangegeven middels de bij dit besluit behorende verkeerssituatietekeningen. 

De bekendmaking van het verkeersbesluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad conform artikel 26 van het BABW.

Bezwaarmogelijkheid

Tegen dit besluit staat bezwaar open. Heeft u opmerkingen, vragen of wilt u meer informatie over dit besluit, bel dan met de gemeente. Als u het niet eens bent met dit besluit, dan kunt u binnen zes weken na de dag van publicatie een bezwaarschrift indienen ter attentie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bunnik, Postbus 5, 3980 CA Bunnik.

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken is verzonden. Daarmee voorkomt u dat we uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

Het bezwaarschrift bevat in ieder geval:

  • uw naam en adres;

  • datum en handtekening;

  • een omschrijving van het besluit waar het bezwaarschrift tegen gericht is (u kunt bijvoorbeeld datum en kenmerk van dit besluit vermelden of een kopie meesturen);

  • de reden waarom u bezwaar maakt.

 

Machtiging bij vertegenwoordiging

Als iemand anders u vertegenwoordigt, is het nodig om een door u ondertekende machtiging bij het bezwaarschrift te voegen.

 

Digitaal indienen bezwaarschrift

Het bezwaarschrift kunt u ook indienen met het webformulier (‘bezwaarschriftformulier’) via onze website www.bunnik.nl. Dit formulier kunt u vinden bij het onderwerp ‘online regelen’ op onze website. Voor deze wijze van indienen heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

 

Voorlopige voorziening aanvragen

Dit besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. Als u wilt dat het besluit niet meteen ingaat, kunt u om een voorlopige voorziening vragen bij de rechtbank. Dat is een voorlopige beslissing om een bepaalde handeling uit te stellen of juist door te laten gaan. Dit kan alleen als u al een bezwaarschrift heeft ingediend. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Utrecht.

 

Het postadres is:

Rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, voorlopige voorzieningen

Postbus 16005

3500 DA Utrecht.

 

U kunt het verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht, hiervoor dient u te beschikken over een DigiD. Op de genoemde site is hierover meer informatie te vinden.

 

Kosten voorlopige voorziening

Voor een voorlopige voorziening betaalt u griffierecht. Meer informatie hierover krijgt u van de griffie van de rechtbank.

Figuur 2: Te plaatsen bebording

 

Figuur 3: Te verwijderen bebording

Odijk, 09-09 2024,

Namens Burgemeester en wethouders van Bunnik

Stijn Verschoor

Werkvoorbereider Mobiliteit

Naar boven