Voornemen tot verkoop van gemeentegrond aan de achterkant van de Bijlstraat 47 te Bussum

Burgemeester en wethouders van gemeente Gooise Meren maken bekend dat zij van plan zijn een (deel) perceel grond aan de Bijlstraat 47 te Bussum te verkopen.

Het gaat om een (deel) perceel kadastraal bekend gemeente Bussum, sectie D, nummer 6580, groot ca. 22 m².

De koper van het (deel) perceel is de eigenaar van het naastgelegen perceel.

Dit (deel) perceel grenst aan de achtertuin van de eigenaar van de Bijlstraat 47 te Bussum en mag uitsluitend als tuin gebruikt worden.

Figuur 1. In oranje te verkopen snippergroen aan de Bijlstraat 47 te Bussum

Selectieproces

Bij verkoop van gronden moet de gemeente een selectieprocedure doorlopen om serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien, bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria en gelet op beleidsdoelstellingen slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop. Het voornemen om het voorgenoemde snippergroen aan de aangrenzende eigenaar te verkopen, is gebaseerd op de hiernavolgende argumentatie.

Eén serieuze gegadigde

Aangezien het betreffende (deel)perceel grond een oppervlakte heeft van circa 22 m² en grenst aan het perceel van de betreffende koper, komt de verkoop van dit (deel)perceel grond als verkoop “snippergroen” in aanmerking voor verkoop. Van toepassing op de verkoop van snippergroen is de “Nota Grondbeleid 2022 Gemeente Gooise Meren artikel/hoofdstuk 10”. Conform dit beleid wordt snippergroen alleen verkocht aan eigenaren van aangrenzende percelen en tevens onder bepaalde voorwaarden, waarvoor verwezen wordt naar het betreffende beleid.

De aangrenzende eigenaar wordt dan ook aangeduid als enig serieuze gegadigde en komt om die reden in aanmerking voor aankoop van het snippergroen.

Termijn reactie

Indien u wilt reageren op dit voornemen tot verkoop van het snippergroen dan dient u zich voor 05 oktober 2024, 09:00, kenbaar te maken door middel van een gemotiveerde reactie aan Didampublicaties@Gooisemeren.nl (onder vermelding van ”Reactie op voornemen tot verkoop van gemeentegrond Bijlstraat 47 te Bussum”). Indien de gemeente uw reactie na deze termijn ontvangt, staat het burgemeester en wethouders vrij om tot contractsluiting over te gaan. Het staat u in dat geval niet meer vrij om hiertegen in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt.

Burgemeester en wethouders beoordelen uw gemotiveerde reactie, waarna u bericht krijgt.

Burgemeester en wethouders publiceren dit voornemen in het Gemeenteblad. Met deze publicatie geven zij uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778; oftewel het “Didamarrest”), meer in het bijzonder het bepaalde in rechtsoverweging 3.1.6.

Naar boven