Kennisgeving voornemen tot verkoop gemeentegrond nabij Bruggemeestersstraat 9 te Nieuwerbrug aan den Rijn

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778) (hierna: het ‘arrest’). Uit het arrest vloeit voort dat de gemeente grond openbaar te koop moet aanbieden. Uit recente rechtspraak volgt dat het Didam-arrest ook van toepassing is bij verhuur van schaarse grond (ECLI:NL:RBMNE:2022:5402). Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest.

 

Objectinformatie

Een perceel grond ter grootte van 15 m2, kadastraal bekend gemeente Bodegraven, sectie D, nummer 3263 (ged.), gelegen nabij Bruggemeestersstraat 9 te Nieuwerbrug aan den Rijn.

 

Voorgenomen verkoop grond nabij Bruggemeestersstraat 9 te Nieuwerbrug aan den Rijn.

De eigenaar van Bruggemeestersstraat 9 heeft verzocht een gedeelte grond bij zijn woning te mogen kopen. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft geen bezwaar tegen de verkoop van het perceel grond.

 

Enige serieuze gegadigde

De gemeente meent dat bij de voorgenomen verkoop geen sprake is van gelijke gevallen in de zin van het arrest. De te verkopen grond grenst aan het perceel Bruggemeestersstraat 9 van de eigenaar.

 

Termijn reactie

Zoals genoemd is de gemeente van mening dat er slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop van de grond. Iedere serieuze gegadigde die zich niet kan verenigen met dit voornemen en meent ook in aanmerking te komen voor het kopen van de grond dient uiterlijk 1 oktober 2024 een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Den Haag. De gemeente hanteert een termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie. Dit betreft een vervaltermijn.

 

Nadere informatie

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Team Grondzaken via het e-mailadres

grondzaken@Bodegraven-Reeuwijk.nl of via telefoonnummer 0172 - 522 522.

Naar boven