Voorgenomen grondoverdracht door de gemeente Vlaardingen aan Stichting Interconfessioneel (RK/PC) en Katholiek Onderwijs (SIKO)

De gemeente Vlaardingen (hierna te noemen: de Gemeente) geeft kennis van de voorgenomen eigendomsoverdracht om niet op basis van de Verordening voorzieningen onderwijshuisvesting 2015 aan de Stichting Interconfessioneel (RK/PC) en Katholiek Onderwijs (SIKO), hierna te noemen: de Koper van het navolgende perceel grond , verder te noemen: ‘de Onroerende Zaak’.

Adres: Kraanvogellaan nabij 99 en101 te Vlaardingen

Onroerende Zaak: gemeente Vlaardingen, sectie K, nummer 6099 (gedeeltelijk)

Grootte: ca. 1.545 m²

De Gemeente is van mening dat de Koper de enige serieuze gegadigde is om de Onroerende Zaak in eigendom te verkrijgen. De Gemeente voert hiertoe de navolgende objectieve, toetsbare en redelijke criteria aan:

  • De Koper is eigenaar van de grond en de daarop gestichte schoolgebouwen aan de Kraanvogellaan 99 en 101, respectievelijk kadastraal bekend gemeente Vlaardingen, sectie K nummers 5019 en 655, groot 1.138 m² en 2.023 m².

  • De Koper heeft op basis van het aantal leerlingen, dat in de 2 schoolgebouwen onderwijs krijgt, recht op uitbreiding van het aantal lokalen.

  • Om na de uitbreiding te kunnen voorzien in voldoende schoolplein voor de vergrote school is meer grond dan alleen de voor de uitbreiding van de gebouwen benodigde grond nodig.

  • De voorgenomen in eigendom over te dragen Onroerende Zaak is gesitueerd tussen en rondom de beide bestaande schoolgebouwen en daarmee niet zelfstandig tot ontwikkeling te brengen.

Een ieder die ondanks het voorgaande bezwaar heeft tegen de voorgenomen eigendomsoverdracht van de Onroerende Zaak aan de Koper en van mening is ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor deze eigendomsoverdracht, dient binnen 20 dagen na publicatie van dit bericht, derhalve uiterlijk op 2 oktober 2024 een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank te Rotterdam. De Gemeente dient hiervan onverwijld in kennis gesteld te worden door betekening van de dagvaarding op het adres van de gemeente. Een digitaal afschrift van de dagvaarding dient tevens per e-mail aan jeroen.vangeest@vlaardingen.nl verzonden te worden.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding, vervalt het recht om tegen de voorgenomen eigendomsoverdracht in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans is er sprake van rechtsverwerking. De gemeente Vlaardingen en de Koper zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomst(en) zou worden opgekomen.

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot de heer J. van Geest van Team Vastgoed.

Gepubliceerd op 12 september 2024

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Naar boven