ontwerp-omgevingsvergunning Warande 142-144 Schiedam en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat met ingang van 12 september 2024 de ontwerp-omgevingsvergunning voor de bouw van negen woningen aan de Warande 142-144, ter inzage ligt. Bij de ontwerp-omgevingsvergunning hoort ook een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Aanleiding

Op 22 december 2023 is een omgevingsvergunning gevraagd voor de bouw van negen woningen. Het project is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan ‘Binnenstad 2014’. Medewerking aan het plan is mogelijk met een omgevingsvergunning waarbij wordt afgeweken van het bestemmingsplan als bedoeld in artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hiervoor is een ruimtelijke onderbouwing opgesteld, waaruit blijkt dat het project voldoet aan de vereiste van een goede ruimtelijke ordening.

Omdat op enkele delen van het bouwplan de voorkeurswaarde voor industrielawaai wordt overschreden, is toekenning van een hogere waarde op grond van de Wet geluidhinder nodig. Hiervoor is een ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder opgesteld. Deze wordt gelijktijdig met de ontwerp-omgevingsvergunning in procedure gebracht.

Ter inzage en zienswijzen

De ontwerp-omgevingsvergunning met bijbehorende stukken en het ontwerpbesluit hogere waarden ligt vanaf 12 september 2024 gedurende zes weken ter inzage. De stukken liggen ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak te bezoeken voor het inzien van de stukken.

De ontwerp-omgevingsvergunning is digitaal te bekijken op de websites www.ruimtelijkeplannen.nl en https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart (plan-idn is NL.IMRO.0606.OMG0031-0001) . Alle stukken zijn in te zien bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders van Schiedam. Schriftelijk kan dit t.a.v. manager Ruimtelijke Ontwikkeling & Beleid, postbus 1501, 3100 EA te Schiedam. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de balie Bouwen, Wonen en Milieu van het KCC.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over de omgevingsvergunning en de verdere procedure kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen de heer B. Durmus, juridisch adviseur ruimtelijke ontwikkeling.

Schiedam, 11 september 2024

Burgemeester en wethouders van Schiedam

Namens deze:

C.E. Bos, secretaris

mr. H.M. Bergmann, burgemeester

Naar boven