Ontwerpbesluit voor het transformeren en herinrichten van de Grote Kerk aan Kerkplein 17 te Almelo Ontwerpbesluit toestemming voor het transformeren en herinrichten van de Grote Kerk aan Kerkplein 17 te Almelo

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning om het transformeren en herinrichten van de Grote Kerk van Almelo.

Kenmerk: Z/23/147218

Datum ter inzage: 05-09-2024

Locatie: Kerkplein 17 te Almelo

Projectomschrijving:

De omgevingsvergunning is aangevraagd voor de herinrichting, verduurzaming en functieverbreding van het rijksmonument de Grote Kerk van Almelo. Ten behoeve van de aangevraagde activiteit wordt er zowel fysieke ingrijpende wijziging aan het gebouw verricht, alsmede afgeweken van het vigerende bestemmingsplan vanwege de bijkomende functies.

 

Bovengenoemde ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 05-09-2024, 6 weken ter inzage. De documenten zijn opgenomen als bijlagen bij deze publicatie. Wanneer u de documenten bij de publieksbalie in het Stadhuis wilt inzien, moet u hiervoor een afspraak maken. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen. Dit kan via het telefoonnummer (0546) 54 11 11. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het nemen van het besluit kunt u gedurende deze termijn schriftelijk onder vermelding van het kenmerk indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Mondelinge zienswijzen kunt u indienen bij het Klantcontactcentrum. Zienswijzen zijn in principe openbaar.

 

Datum verzending ontwerpbesluit: 3 september 2024

 

Het college van burgemeester en wethouders (college van B&W) van de gemeente Almelo heeft een omgevingsvergunning verleend. De gemeente geeft hiermee ontwerptoestemming voor het transformeren en herinrichten van de Groter Kerk aan Kerkplein 17 te Almelo. De omgevingsvergunning is aangevraagd voor de herinrichting, verduurzaming en functieverbreding van het rijksmonument de Grote Kerk van Almelo. Ten behoeve van de aangevraagde activiteit wordt er zowel fysieke ingrijpende wijziging aan het gebouw verricht, alsmede afgeweken van het vigerende bestemmingsplan vanwege de bijkomende functies.

Waarom publiceert de gemeente dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat de gemeente u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

Bent u het niet eens met de vergunning?

U kunt bij de rechtbank Overijssel laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet in beroep gaan.

Na de datum van verzending van het besluit (zie bovenaan), heeft u zes weken de tijd om in beroep te gaan. Of u in beroep kunt gaan hangt onder andere af van of u een belang hebt bij het besluit.

Uw beroep kunt u sturen naar de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. U kunt ook kijken op www.rechtspraak.nl. U kunt ook met de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer (088) 361 10 37.

Vergunning bekijken

In de periode waarin beroep kan worden ingediend, kunt u ook de documenten met informatie over de vergunning digitaal bekijken. Deze digitale terinzagelegging wordt gelijktijdig met de publicatie in het gemeenteblad gedaan. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen. Dit kan via het telefoonnummer (0546) 54 11 11.

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden (voorlopige voorziening)?

Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de Rechtbank Overijssel vragen de start van de activiteiten tegen te houden. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Dit kan alleen als u ook beroep indient tegen de vergunning (zie hierboven). Uw verzoek kunt u sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend. Kijk hiervoor op www.rechtspraak.nl. Voor meer informatie kunt u de rechtbank bellen. Dit kan via het telefoonnummer (088) 361 10 37. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

 

Naar boven