Kennisgeving inzake voorgenomen tijdelijke inbruikleengeving gedeeltelijk perceel ter grootte van circa 28.840 m2 gelegen aan de Bokslootweg 2 t/m 2a te Einighausen ten behoeve van Stichting Egelopvang Stein

Arrest Hoge Raad d.d. 26 november 2021

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 geoordeeld dat een overheidslichaam op grond van het gelijkheidsbeginsel de gelegenheid moet bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen naar het verwerven van een onroerende zaak, indien er meerdere gegadigden zijn of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zullen zijn.

Voormeld arrest is eveneens van toepassing indien een overheidslichaam het voornemen heeft een onroerende zaak te verhuren dan wel in bruikleen te geven.

Dit houdt in dat het overheidslichaam de koper/huurder/bruiklener moet selecteren aan de hand van objectieve, toetsbare en redelijke criteria.

Deze verplichting vloeit voort uit het gelijkheidsbeginsel, dat in deze context strekt tot het bieden van gelijke kansen.

Een serieuze gegadigde

Het voormelde kan achterwege blijven als bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de inbruikleengeving. In dat geval moet het voornemen van het een-op-een in bruikleen geven wel bekend worden gemaakt.

Voornemen tot het tijdelijk in bruikleen geven van een perceel grond ter grootte van circa 28.840 m2 aan Stichting Egelopvang Stein ten behoeve van de plaatsing van een egelopvang

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken hierbij bekend dat de gemeente Sittard-Geleen het voornemen heeft om aan Stichting Egelopvang Stein, gevestigd te Born "om niet" in bruikleen te geven een gedeelte van een perceel grond ter grootte van circa achtentwintigduizend en achthonderdveertig vierkante meter (28.840 m2) van het kadastrale perceel gemeente Sittard sectie T nummer 1363 (gedeeltelijk), gelegen aan en nabij de Bokslootweg 2 t/m 2a te Einighausen, t.b.v. een egelopvang voor onbepaalde tijd.

Reactietermijn

Bent u het oneens met voormelde voorgenomen inbruikleengeving, omdat u van mening bent ook als serieuze gegadigde in aanmerking te kunnen komen voor deze tijdelijke inbruikleengeving van vorenbedoeld gedeeltelijk perceel ter grootte van achtentwintigduizend en achthonderdveertig vierkante meter (28.840 m2) ten behoeve van een egelopvang?

Dan kunt u binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie uw belangstelling kenbaar maken voorzien van motivatie en deze toezenden aan de gemeente Sittard-Geleen, t.a.v. mr. D. Roeleveld, Team Vastgoed: daphne.roeleveld@sittard-geleen.nl

De termijn van 20 kalenderdagen geldt als een vervaltermijn. Na verloop van deze termijn kunnen geen aanspraken jegens de gemeente ter zake worden gemaakt.

Informatie

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met mr. D. Roeleveld voornoemd van Team Vastgoed, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 06-14 34 33 92.

 

Naar boven