Aanwijzingsbesluit belastingbevoegdheden Gemeente Elburg ten behoeve van de belastingsamenwerking H2OE

Het college van de gemeente Elburg;

 

gelezen het voorstel van 3 september 2024 en 0320405253;

 

overwegende dat,

 

het gewenst is om een aanwijzingsbesluit vast te stellen omtrent de belastingbevoegdheden die door de gemeente Heerde namens de gemeente Elburg worden uitgevoerd. Hiertoe is een overeenkomst gesloten op 27 augustus 2024. Het gaat om de volgende belastingen: OZB, forensenbelasting, toeristenbelasting, reclamebelasting, precariobelasting, rioolheffing, afvalstoffenheffing en de navolgende rechten: havengeld voor de vaste ligplaatsen, marktgeld en reinigingsrechten diftar.

 

ter zake bevoegd op grond van en gelet op de artikelen 232, tweede lid en 246a van de Gemeentewet, artikel 56 van de Algemene wet inzake rijksbelastingen en artikel 63a van de Invorderingswet 1990;

 

b e s l u i t vast te stellen het aanwijzingsbesluit heffingsambtenaar, invorderingsambtenaar, belastingambtenaren, belastingdeurwaarder en inlichtingenverplichting Belastingsamenwerking H2OE.:

 

Artikel 1 Heffingsambtenaar

Als degene die is belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, als bedoeld in artikel 232, tweede lid, onderdeel a, van de Gemeentewet, verder aan te duiden als de “Heffingsambtenaar”, wordt aangewezen de teamleider Belastingen en bij diens afwezigheid de beleidsmedewerker Belastingen van het Belastingsamenwerkingsverband H2OE.

Artikel 2 Invorderingsambtenaar

Als degene die is belast met de invordering van gemeentelijke belastingen, als bedoeld in artikel 232, tweede lid, onderdeel b, van de Gemeentewet, verder aan te duiden als de “Invorderingsambtenaar”, wordt aangewezen de teamleider Belastingen en bij diens afwezigheid de beleidsmedewerker Belastingen van het Belastingsamenwerkingsverband H2OE.

Artikel 3 Belastingambtenaren

Als degenen die zijn belast met de heffing of de invordering van gemeentelijke belastingen, als bedoeld in artikel 232, tweede lid, onderdeel c, van de Gemeentewet, verder aan te duiden als “belastingambtenaren”, worden aangewezen de personen die bij of krachtens een overeenkomst werkzaam zijn binnen het team Belastingen van het Belastingsamenwerkingsverband H2OE.

Artikel 4 Belastingdeurwaarder

Als belastingdeurwaarder van het Belastingsamenwerkingsverband H2OE, als bedoeld in artikel 232, tweede lid, onderdeel d, van de Gemeentewet, worden aangewezen de personen die bij of krachtens een overeenkomst met gemeente Heerde belast zijn met deurwaarderswerkzaamheden.

Artikel 5 Einde aanwijzing

De aanwijzing van de in de voorgaande artikelen genoemde functionarissen respectievelijk personen eindigt van rechtswege met ingang van de datum waarop de uitoefening van de functie geen deel meer uitmaakt van de werkzaamheden van deze functionarissen respectievelijk personen.

Artikel 6 Indeplaatstreding

De functionarissen en personen genoemd in voorgaande artikelen treden in de plaats van degenen die als zodanig vóór de inwerkingtreding van dit besluit ter zake bevoegd waren.

Artikel 7 Inwerkingtreding en citeertitel

1. Dit besluit gaat met terugwerkende kracht in op 1 september 2024.

2. Dit besluit wordt aangehaald als Aanwijzingsbesluit belastingbevoegdheden Gemeente Elburg ten behoeve van de belastingsamenwerking H2OE.

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg in de vergadering van 3 september 2024.

de burgemeester, de secretaris,

ir. J.N. Rozendaal mw. mr. A.H. van der Maat-Bosma

Naar boven