Omgevingsvisie Heerde van de toekomst vastgesteld

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerde maken op grond van artikel 3.1 en artikel 3.2 van de Omgevingswet bekend dat vanaf heden de omgevingsvisie ‘Heerde van de toekomst’ ook is in te zien op het Omgevingsloket. De gemeenteraad van Heerde heeft deze visie op 27 mei 2024 gewijzigd vastgesteld. Eerder werd de omgevingsvisie al gepubliceerd op www.heerde.nl.

Waar gaat de omgevingsvisie over?

De omgevingsvisie is een visie op hoofdlijnen voor de hele gemeente en gaat over de woon- en leefomgeving van de gemeente Heerde. We noemen dat de fysieke leefomgeving. De omgevingsvisie is voor alle mensen die in de gemeente Heerde samenleven, werken, ondernemen en verblijven. Het gaat bijvoorbeeld over onderwerpen als water, milieu, natuur, energie, mobiliteit, landbouw, recreatie, wonen en cultureel erfgoed. In de omgevingsvisie beschrijven we de kwaliteiten van de leefomgeving, de ontwikkeling en de bescherming van de leefomgeving en het te voeren integrale beleid voor de leefomgeving.

Wat kunt u met de omgevingsvisie?

In de omgevingsvisie leest u wat we de komende 15 jaar willen bereiken. Want onze ideeën voor bijvoorbeeld het weteringengebied zijn weer anders dan de gedachten over de ontwikkeling van de woongebieden en de bedrijventerreinen. Hebt u hart voor uw gemeente en wilt u iets bijdragen om het wonen, werken en ontspannen in Heerde nog fijner maken? Pak de omgevingsvisie erbij en laat u inspireren.

De procedure

De omgevingsvisie treedt in werking de dag na deze bekendmaking. Tegen het besluit tot vaststelling van de omgevingsvisie staat geen beroep open. De omgevingsvisie is bindend voor ons als gemeente, maar bevat geen regels voor burgers, bedrijven of andere overheden.

Waar kunt u de omgevingsvisie inzien?

U kunt de omgevingsvisie inzien op de gemeentelijke website of op het omgevingsloket. Ga hiervoor naar heerde.nl en zoek op het woord ‘omgevingsvisie’. Of ga naar omgevingsloket.nl. Klik dan op ‘Regels op de kaart’ en klik vervolgens op de groene knop ‘Regels op de kaart’. Ga daarna naar ‘Document zoeken’ en vul dan in: omgevingsvisie Heerde.

Heerde, 10 september 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerde

secretaris burgemeester  B. van Zuthem Mr. O.G. Prinsen

 

Naar boven