Gewijzigd vastgesteld crisis- en herstelwet omgevingsplan TU Delft Campus Zuid, besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Crisis en herstelwet omgevingsplan TU Delft Campus Zuid

De gemeenteraad van Delft heeft in zijn vergadering van 11 juli 2024 het Crisis- en herstelwet (Chw) omgevingsplan TU Delft Campus Zuid gewijzigd vastgesteld. Het Chw omgevingsplan maakt de eerste fase van concrete ontwikkelingen op Campus Zuid planologisch mogelijk. Het betreft een beperkt deel van de ontwikkeling van Campus Zuid, te weten de doorontwikkeling van het academisch cluster in het Kluyvergebied, de ontwikkeling van een bedrijvencluster (omgeving van Yes Delft) en de ontwikkeling van een nieuw sportpark en openbare ruimte. Na de realisatie van deze eerste fase volgt op termijn een herziening voor het overige deel van Campus Zuid om de in de campusvisie beoogde ontwikkeling mogelijk te maken.

Het plangebied ligt in het zuidoosten van de stad Delft. Het Chw omgevingsplan regelt de mogelijkheden voor de invulling van het gebied dat wordt begrensd door de Molengraaffsingel/Anthony Fokkerweg (parallel Kruithuisweg), Rotterdamseweg, Heertjeslaan, Huismansingel, van Amstelpark, Molengraaffsingel (parallel A13) en de kavel ten oosten van Deltares ten behoeve van sportvoorzieningen en een ruimtereservering voor HOV ten zuiden van de Heertjeslaan en parallel aan de A13.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder (Wgh)

In samenhang met het bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders van Delft op 2 april 2024 een besluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder genomen.

Het besluit hogere grenswaarden Wgh is is aan de orde vanwege een geluidbelasting van wegverkeer op een deel van de bouwvlakken met onderwijsfuncties binnen het plangebied die (voor een gedeelte van de gevels) hoger is dan de voorkeursgrenswaarde. Maatregelen aan de bron, in het overdrachtsgebied en bij de ontvanger zijn niet effectief of ontmoeten overwegende bezwaren van verkeerskundige, stedenbouwkundige of financiële aard. Gelet hierop dient voor deze bouwvlakken een hogere grenswaarde te worden vastgesteld vanwege de wegen A13, N470 (Kruithuisweg), Heertjeslaan, Schoemakerstraat, Huismansingel en het industrieterrein Schieoevers Zuid.

De Wet geluidhinder, Besluit geluidhinder en het gemeentelijke hogere waardenbeleid staan de vaststelling van hogere grenswaarden niet in de weg. Er is sprake van een aanvaardbaar akoestisch klimaat.

Het Chw omgevingsplan en besluit hogere grenswaarden Wgh inzien

Vanaf 9 september 2024 kunt u het Chw omgevingsplan TU Delft Campus Zuid inclusiefhet bijbehorende raadsbesluit en het besluit hogere grenswaarden Wgh op de volgende wijzen bekijken:

  • Op afspraak bij het stadskantoor aan het Stationsplein 1. Hier kunt u ook een exemplaar van het vastgestelde bestemmingsplan kopen.

  • Via de landelijke viewer ‘Regels op de kaart’: www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart. Selecteer “Regels op de kaart”. Bij “Document zoeken” kan daarna de naam van het bestemmingsplan (exact) of het identificatienummer worden ingevoerd. Voorlopig is het bestemmingsplan ook nog vindbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl

In beroep gaan

Bent u belanghebbende bij dit bestemmingsplan en/of het besluit hogere waarden of heeft u eerder een zienswijze ingediend, dan kunt u met ingang van 10 september 2024 tot en met 21 oktober 2024 beroep instellen tegen het besluit van de gemeente om het bestemmingsplan vast te stellen en tegen het Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder. Stuur hiervoor een brief met uw beroepschrift naar:

 

 

Raad van State

Afdeling bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

U kunt ook in beroep gaan tegen delen van het bestemmingsplan die zijn gewijzigd bij de vaststelling. Op welke punten het bestemmingsplan is gewijzigd vindt u in het raadsbesluit. Als u een beroepschrift hebt ingediend, kunt u bovendien vragen om een voorlopige voorziening. Hiervoor stuurt u een brief aan de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Invloed Crisis- en herstelwet op beroepsprocedure

Op dit besluit is Afdeling 2 van Hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent onder meer dat het belangrijk is dat u alle beroepsgronden opneemt in uw beroepschrift en dat deze beroepsgronden binnen de beroepstermijn worden ingediend. U kunt deze na afloop van de beroepstermijn namelijk niet meer aanvullen. Indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend, dan wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het bestemmingsplan of de procedure? Kijk dan op http://www.delft.nl/bestemmingsplannen of neem contact op met de gemeente via telefoonnummer 14015.

Naar boven