Publicatie levering bloot eigendom Dortmunderkade 20 Helmond

De gemeente Helmond is voornemens om haar medewerking te verlenen aan de levering van het bloot eigendom van het appartementsrecht (woning en parkeerplaats) aan de Dortmunderkade 20 te Helmond, kadastraal bekend gemeente Helmond sectie F, nummer 863 A 20 en A 56 aan de kopers van het erfpachtrecht. De gemeente is van mening dat er geen mededingingsruimte hoeft te worden geboden omdat deze partij om de navolgende redenen redelijkerwijs als enige serieuze gegadigde voor de aankoop in aanmerking komt:

  • -

    De gemeente heeft, conform de met hen gesloten overeenkomst, aan de toestemming voor verkoop aan de huidige eigenaar van het erfpachtrecht als voorwaarde gesteld dat de nieuwe eigenaar het bloot eigendom van het appartementsrecht dient te verkrijgen;

  • -

    De gemeente verkoopt enkel het bloot eigendom van een erfpachtrecht aan de eigenaar van een erfpachtrecht en niet aan een willekeurige derde;

Voor de levering van het bloot eigendom merkt de gemeente daarom de koper van het erfpachtrecht aan als enige serieuze gegadigde.

De gemeente zal na een wachttijd van 21 kalenderdagen na de datum van deze publicatie uitvoering geven aan haar voornemen. Als u van mening bent dat het niet is toegestaan dat de gemeente Helmond deze koopovereenkomst aangaat, omdat u op basis van bovenstaande redenen ook als mogelijke gegadigde kan worden aangemerkt, dan dient u binnen 21 kalenderdagen na de datum van deze publicatie een mailen te sturen naar OenOcontractjuristen@helmond.nl in die mail dient u aan te geven waarom u van mening bent dat u tevens als mogelijke gegadigde dient te worden aangemerkt. Indien er binnen de genoemde termijn geen mail is binnengekomen vervalt het recht om tegen het voornemen en/of de koopovereenkomst op te komen. Ook vervalt dan het recht op schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook. De reden voor het opnemen van deze vervaltermijn is dat de gemeente Helmond en haar contractspartij(en) onredelijk worden benadeeld indien derden ook na voornoemde vervaltermijn nog tegen de koopovereenkomst zouden kunnen opkomen.

Naar boven