Gemeente De Bilt –bestemmingsplan Utrechtseweg 341 te De Bilt vastgesteld

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente De Bilt maakt, op grond van artikel 3.8, vierde lid, van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 4 juli 2024 het bestemmingsplan ‘Utrechtseweg 341 te De Bilt’ heeft vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Utrechtseweg 341 te De Bilt.

Aanleiding

Met voorliggend bestemmingsplan wordt de locatie Utrechtseweg 341 te De Bilt (het voormalige “Hessing”-terrein) herontwikkeld. Het bestemmingsplan maakt maximaal 130 grondgebonden woningen mogelijk.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken ligt vanaf donderdag 5 september 2024 gedurende zes weken ter inzage tot en met donderdag 17 oktober 2024.

Door omstandigheden is het nog niet mogelijk het vastgestelde bestemmingsplan te raadplegen op https://ruimtelijkeplannen.nl en op het Omgevingsloket. U kunt het ontwerpbestemmingsplan, het raadsvoorstel- en besluit, het aangenomen amendement dat ziet op het toevoegen van een groene buffer, en bijbehorende stukken inzien op het gemeentehuis. U kunt de stukken inzien tijdens openingstijden bij de informatiebalie op het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 te Bilthoven. U hoeft geen afspraak te maken om de stukken in te zien. Dit is wel nodig als u vragen wilt stellen over de stukken.

Daarnaast zijn deze stukken te raadplegen op https://debilt.raadsinformatie.nl/vergadering/1242996. Zodra het vastgestelde bestemmingsplan online is in te zien op het Omgevingsloket en op de landelijke website: https://www.ruimtelijkeplannen.nl maken wij dit kenbaar.

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan worden ingesteld van vrijdag 6 september2024 tot en met donderdag 17 oktober 2024 bij de

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag.

Het bestemmingsplan treedt na afloop van de beroepstermijn in werking. Het beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Daarvoor moet een afzonderlijk verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op voornoemd adres.

Meer informatie

Voor specifieke vragen en opmerkingen over het bestemmingsplan en de procedure kunt u contact opnemen met Myrthe Valé van team Projecten Fysieke Leefomgeving van de gemeente De Bilt via m.vale@debilt.nl of via telefoonnummer 030 228 94 11.

 

Naar boven