Wijziging artikel 15a Parkeerverordening Breda 2022

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 21 november 2023 hebben besloten dat artikel 15a van de Parkeerverordening Breda 2022 in werking treedt met ingang van de dag waarop de Verordening parkeerbelastingen Breda 2024 van kracht wordt.

 

Artikel 15a is vastgesteld door de gemeenteraad in zijn openbare vergadering van 22 juni 2023 en bekendgemaakt in het Gemeenteblad van Breda d.d. 28 juli 2023 (nr. 333805).

 

Inwerkingtreding

Artikel 15a van de Parkeerverordening Breda 2022 treedt in werking met ingang van de dag na deze bekendmaking.

 

Rechtsmiddelen

Tegen het besluit tot inwerkingtreding van artikel 15a van de Parkeerverordening Breda 2022 is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Na artikel 15 wordt een nieuw artikel 15a ingevoegd, dat luidt als volgt:

 

Artikel 15a Parkeervergunning Basis- en Voortgezet onderwijs

 

  • 1.

    Een school voor basisonderwijs of voortgezet onderwijs komt in aanmerking voor een parkeervergunning Basis- en Voortgezet onderwijs op kenteken, die geldig is binnen een conform artikel 3 aangewezen vergunninggebied. Hiervoor moet aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

    • a.

      de school heeft een vestiging binnen het betreffende vergunninggebied; én

    • b.

      de school, of een werknemer van de school, is eigenaar of houder van een motorvoertuig; én

    • c.

      bij de vestiging van de school behoort geen eigen parkeergelegenheid die, naar het oordeel van burgemeester en wethouders, voorziet in de parkeerbehoefte van de vestiging en diens medewerkers. Het aantal beschikbare eigen parkeergelegenheden (POET) wordt in mindering gebracht op het maximum aantal te verstrekken parkeervergunningen genoemd onder lid 4.

  • 2.

    Als een school conform het bepaalde in het eerste lid in aanmerking komt voor een parkeervergunning Basis en Voortgezet onderwijs, kunnen burgemeester en wethouders deze vergunning verlenen als de beschikbare parkeerruimte dat naar het oordeel van burgemeester en wethouders toelaat.

  • 3.

    Als een school conform het bepaalde in het eerste lid in aanmerking komt voor een parkeervergunning Basis en Voortgezet onderwijs en deze vergunning niet verleend wordt omdat de beschikbare parkeerruimte dat naar het oordeel van burgemeester en wethouders niet toelaat, wordt deze school op een wachtlijst geplaatst.

  • 4.

    Van de onder het eerste lid genoemde parkeervergunning Basis- en Voortgezet onderwijs worden maximaal 15 parkeervergunningen per vestiging van de school verstrekt.

  • 5.

    In afwijking van het eerste tot en met het vierde lid van dit artikel kan het maximum aantal te verlenen parkeervergunningen per school worden gemaximeerd op een lager aantal dan genoemd in het vierde lid. Burgemeester en wethouders baseren in dat geval deze maximering op de voor de bewuste locatie van toepassing zijnde omstandigheden, zoals de relevante parkeernormen.

Naar boven