Kennisgeving besluit hogere grenswaarden De Stroekeld 2 in Rijssen

De gemeente heeft op 27 augustus 2024 een besluit genomen waarbij hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder zijn vastgesteld voor het vestigen van een kinderdagverblijf op de locatie De Stroekeld 2 in Rijssen (artikel 83 Wet geluidhinder). Tegelijkertijd met dit besluit wordt ook het wijzigingsplan voor dit project ter inzage gelegd en in het Gemeenteblad gepubliceerd.

Het vaststellen van hogere waarden is nodig omdat uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidbelasting als gevolg van wegverkeerslawaai op deze locatie hoger is dan de voorkeurgrenswaarde van de Wet geluidhinder. De procedure is bekend onder zaaknummer 1742-HG-2418676.

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis. Het ontwerpbesluit kunt u ook digitaal inzien via www.rijssen-holten.nl/bekendmakingen. De inzagetermijn is 6 weken en start op 5 september 2024.

Procedure

Indien u belanghebbende bent kunt u beroep aantekenen tegen het besluit. De termijn voor het indienen van een beroepschrift start op 6 september 2024 en bedraagt 6 weken. Het beroepschrift kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500EA Den Haag. Daarbij stuurt u een kopie van het bestreden besluit mee.

Let op ! U kunt pas beroep instellen tegen deze beschikking met ingang van de dagwaarop beroep kan worden ingesteld tegen het onderliggende bestemmingsplan. Zodra die beroepstermijn start wordt dat in dit Gemeenteblad bekendgemaakt.

Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die ook hun zienswijzen over de ontwerpbeschikking naar voren hebben gebracht en door adviseurs die advies konden uitbrengen over de ontwerpbeschikking. Als belanghebbenden redelijkerwijs niet kan worden verweten dit niet gedaan te hebben, kan een beroepsschrift toch in behandeling worden genomen. Dit kan ook het geval zijn als er sprake is van wijzigingen in de definitieve beschikking ten opzichte van de ontwerpbeschikking.

De beschikking treedt in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn of, als binnen die termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, als op dat verzoek is beslist.

Hebt u een spoedeisend belang bij schorsing van het besluit? Dan kunt u naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500EA Den Haag.

Op www.rijssen-holten.nl/beroep leest u meer over beroep. Een geprinte versie is verkrijgbaar bij de balie Ruimte.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Stel uw vraag dan via hetonline formulier. Wij nemen dan contact met u op.

Naar boven