Ingevolge artikel 18, eerste lid, onder d van de Wegenverkeerswet 1994, is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente ’s-Hertogenbosch bevoegd om dit verkeersbesluit te nemen. Deze bevoegdheid is in het gemeentelijke Mandaatbesluit gemandateerd aan het afdelingshoofd Leefomgeving.
Overwegingen ten aanzien van het besluit
Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:
1.
De plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens, en onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.
2.
Maatregelen op of aan de weg tot wijziging van de inrichting van de weg of tot het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.
Procedure
Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van de politie. De korpschef van de politie heeft positief geadviseerd.
Gelet op het bepaalde in de:
- de Wegenverkeerswet 1994;
- het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV);
- het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW);
- de Algemene wet bestuursrecht.
zijn de belangrijkste uitgangspunten bij deze verkeersmaatregel:
- het beschermen van weggebruikers;
- het minimaliseren van overlast voor alle belanghebbenden;
- het waarborgen van de bereikbaarheid;
- het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Motivering
Op het kruispunt Aartshertogenlaan – Orthenseweg vinden met enige regelmaat keerbewegingen plaats door voertuigen vanuit de Aarthertogenlaan naar de Sonniusstraat. Deze keerbewegingen zijn niet voorzien in de verkeerslichtenregeling ter plaatse. Het gevolg is dat deze keerbewegingen tot conflicten leiden met andere rijrichtingen. Dit heeft negatieve effecten op de verkeersveiligheid en doorstroming op het kruispunt.
De nabij gelegen verkeersplein op de Orthenseweg kan als alternatieve keermogelijkheid dienen.
Verkeersbesluit:
I.
Het instellen van een keerverbod op het kruispunt Aartshertogenlaan – Orthenseweg door middel van RVV bord F07 geplaatst op het voorsorteervak linksaf op de Aartshertogenlaan.
II.
De datum van openbaarmaking van dit verkeersbesluit te bepalen op vrijdag 30 augustus 2024;
’s-Hertogenbosch, 26 augustus 2024
Het hoofd van de afdeling Leefomgeving,
E.L.J. Kramer-Welberts
Bezwaar
Bent u het niet eens met dit besluit, dan kunt u bezwaar maken. Het maken van bezwaar doet u door het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders. U moet uw bezwaarschrift indienen binnen 6 weken nadat het besluit, waartegen u bezwaar maakt, is verzonden. U kunt uw bezwaarschrift per brief of digitaal indienen.
Per brief bezwaar maken
In uw bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de datum waarop u het bezwaarschrift schrijft, een omschrijving van de beslissing waartegen u bezwaar wilt maken, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening. U moet het bezwaarschrift dus ondertekenen. Nadat u het bezwaarschrift hebt ondertekend, stuurt u het op naar de gemeente. U moet uw bezwaarschrift richten aan: het College van burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch
Digitaal bezwaar maken
U kunt ook digitaal bezwaar maken, via een vastgesteld digitaal formulier, met gebruik van DigiD.
Let op: bezwaar maken via de mail is niet mogelijk!
Voorlopige voorziening rechter
Het indienen van een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat het genomen besluit waartegen u bezwaar maakt wel geldt. Het kan zijn dat de werking van dit besluit onherstelbare gevolgen voor u heeft. U kunt dan tijdens de bezwaarschriftprocedure de rechter vragen een ‘voorlopige voorziening’ te treffen. Zo’n voorlopige voorziening wordt vaak een schorsing genoemd.
U kunt hiertoe zelf een verzoekschrift opstellen en deze vervolgens naar de rechtbank sturen. Dit verzoek moet u dan richten aan: de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA te ‘s-Hertogenbosch.
Aan de procedure voor ‘voorlopige voorziening’ zijn kosten verbonden (griffierecht).
Nadere informatie over bezwaar (en beroep) tegen beslissingen van de overheid vindt u in het digitale informatieblad Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid.
Voor meer informatie mailt u met de afdeling Leefomgeving, leefomgeving@s-hertogenbosch.nl
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.