Verkoop Poort van Limburg

Object informatie

De Poort van Limburg is gelegen aan de Werthaboulevard 1 te Weert. Het gebouw is in eigendom van de gemeente Weert en tot op heden in gebruik geweest als zalencentrum. Het in eigendom hebben van een zalencentrum behoort niet tot de kerntaken van de gemeente. Daarom is de gemeente op zoek naar een nieuwe eigenaar die het gebouw naar eigen inzicht van een nieuwe functionele invulling gaat voorzien.

Het betreft een gebouw uit 2010 met een totale capaciteit voor 2.100 personen en een oppervlak van ca. 3.300 m 2 (bruto vloeroppervlakte of BVO).

Het zalencentrum bestaat uit een zaal van ruim 700 m², die op te delen is in meerdere kleine zalen. Deze grote zaal vormt het hart van het complex. Naast deze grote multifunctionele zaal bestaat het complex onder andere uit enkele kleine zalen, 2 keukens, foyer, horeca-ruimte, kleedruimtes en sanitaire voorzieningen.

Toekomstbestendig plan

De gemeente Weert is op zoek naar een nieuwe, sterke invulling. Voor deze nieuwe invulling zoekt de gemeente geïnteresseerden die het pand willen kopen en het pand een toekomstbestendige invulling willen geven. Daarbij is kwaliteit en haalbaarheid van de invulling van groot belang. Deze kwaliteit moet bijdragen aan versterking van de binnenstad en passen in de omgeving.

Alle denkbare invullingen kunnen worden ingediend. Denk daarbij aan leisure, horeca, culturele-, maatschappelijke of commerciële invulling dan wel een combinatie hiervan. Maar de gemeente daagt geïnteresseerden ook uit om te komen met andere, minder voor de hand liggende ideeën.

De verkoopprocedure

De gemeente Weert nodigt geïnteresseerden uit om een toekomstplan in te dienen voor deze nieuwe invulling. De verkoopt verloopt via een openbare verkoopprocedure waarbij gebruik wordt gemaakt van openbare platform Tenderned Alle informatie over de verkoopprocedure is via dat platform beschikbaar.

Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 30 oktober 2024.

Inschrijfvoorwaarden

De inschrijfvoorwaarden zijn te raadplegen via Tenderned

 

Naar boven