Kennisgeving voornemen tot verhuur gemeentegrond naast Zwanebloem 2 te Bodegraven

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen (ECLI:NL:HR:2021:1778) (hierna: het ‘arrest’). Uit dit arrest vloeit voort dat de gemeente grond openbaar te koop moet aanbieden. Uit recente rechtspraak volgt dat het Didam-arrest ook van toepassing is bij verhuur van schaarse grond (ECLI:NL:RBMNE:2022:5402). Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021.

 

Objectinformatie

Een perceel grond ter grootte van totaal ca.37 m², kadastraal bekend gemeente Bodegraven sectie F, nr. 4443 (ged), gelegen naast Zwanebloem 2 te Bodegraven.

 

Voorgenomen verhuur grond naast Zwanebloem 2

De eigenaar van Zwanebloem 2 heeft verzocht een perceel gemeentegrond grenzend aan zijn eigen perceel te huren. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft geen bezwaar tegen de verhuur van het perceel grond.

 

Enige serieuze gegadigde

De gemeente is van mening dat de eigenaar van Zwanebloem 2 de enige partij is die in aanmerking komt voor de huur van de grond, aangezien het direct aansluit aan zijn eigendomsperceel.

 

Termijn reactie

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de huur van het perceel omdat u meent aan de gestelde criteria te kunnen voldoen, dan dient u dit uiterlijk 17 september 2024 schriftelijk en gemotiveerd aan de gemeente kenbaar maken. Dit betreft een vervaltermijn. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden. De gemeente hanteert een termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie.

 

Nadere informatie

Voor een schriftelijke reactie of eventuele vragen kunt u contact opnemen met Grondzaken via

grondzaken@bodegraven-reeuwijk.nl of 0172-522522.

Naar boven