Rectificatie: Bekendmaking besluit ambtshalve maatwerkbesluit op de locatie Amsterdamseweg 7 Amersfoort

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort heeft besloten om voor Serva B.V. te Amersfoort een maatwerkbesluit te stellen voor geluid op de locatie Amsterdamseweg 7 Amersfoort. Het gaat om een activiteit zoals beschreven in paragraaf 3.8.10 van het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). Het college stelt, op grond van artikel 22.45 van het Omgevingsplan gemeente Amersfoort (OP), voor Serva B.V. voor bovengenoemde locatie een maatwerkbesluit vast voor het maximale geluidniveau in de nachtperiode voor de activiteit 'tankstation', zoals beschreven in artikel 22.64 van het OP. Het besluit is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Ter inzage

U kunt het besluit en de bijbehorende stukken opvragen bij de RUD Utrecht: info@rudutrecht.nl of via 030-7023300. Vermeldt u hierbij ons zaakkenmerk: Z/24/1113296. U kunt het besluit en de bijbehorende stukken ook inzien vanaf woensdag 21 augustus 2024 tot en met dinsdag 1 oktober 2024 bij de RUD Utrecht, Archimedeslaan 6 in Utrecht, of bij gemeente Amersfoort, Stadhuisplein 1, 3811 LM Amersfoort.

Beroep aantekenen

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u beroep aantekenen. U heeft hiervoor 6 weken de tijd. Deze termijn begint de dag nadat dit besluit is verstuurd naar de indiener. Het besluit is op woensdag 21 augustus 2024 ter inzage gelegd. Dit betekent dat uiterlijk op dinsdag 1 oktober 2024 een beroepschrift kan worden ingediend.

Het beroep kan worden ingesteld door een:

 

  • 1.

    belanghebbende in de zin van artikel 8:1 van de Algemene wet bestuursrecht;

  • 2.

    niet-belanghebbende die tijdig een zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht op het ontwerpbesluit heeft ingediend;

  • 3.

    niet-belanghebbende die verschoonbaar geen of te laat een zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

De mogelijkheid tot het instellen van beroep laat onverlet dat de bestuursrechter de beroepsgronden zal toetsen aan het relativiteitsvereiste in de zin van artikel 8:69a van de Algemene wet bestuursrecht.

Richt uw beroepschrift aan de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Houd u er rekening mee dat u griffierecht moet betalen als u beroep aantekent.

Beroepschrift

In het beroepschrift moet in ieder geval het volgende staan:

- de naam en het adres van de indiener

- de datum waarop het beroep wordt ingediend

- een omschrijving van (het gedeelte van) het besluit waartegen het beroep is gericht

- de gronden van het beroep (de motivering)

- een handtekening van de indiener (bij digitaal beroep geldt een DigiD als handtekening)

Pro forma beroepschrift

Als het niet lukt om uiterlijk op woensdag 21 augustus 2024 een volledig gemotiveerd en onderbouwd

beroepschrift te schrijven, dan kan binnen deze termijn een pro forma beroepschrift worden ingediend.

In een pro forma beroepschrift geeft de indiener van het beroep aan tegen dit besluit in beroep te

gaan, maar meer tijd nodig te hebben voor de motivering en onderbouwing. De rechtbank Midden-

Nederland laat de indiener van het beroep vervolgens weten hoeveel tijd daarvoor wordt gegeven.

Voorlopige voorziening

Dit besluit is direct van kracht. Dit geldt ook als er een beroepschrift wordt ingediend. Het indienen

van beroep schorst het besluit namelijk niet. Als de indiener van het beroep niet langer kan of wil

wachten tot er inhoudelijk over het beroepschrift is beslist, dan kan een verzoek om een voorlopige

voorziening worden ingediend bij de rechtbank Midden-Nederland. De voorzieningenrechter kan een

verzoek om een voorlopige voorziening alleen toewijzen als er sprake is van onverwijlde spoed en/of

bij beslissingen met onomkeerbare gevolgen.

Een verzoek om een voorlopige voorziening kan ingediend worden bij de rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht, onder vermelding van ‘voorlopige voorziening’. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal ingediend worden via het digitale loket van de rechtspraak: loket.rechtspraak.nl. Aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. De indiener van het verzoek moet namelijk griffierecht betalen aan de rechtbank. Er kan pas om een voorlopige voorziening worden verzocht nadat het beroepschrift is ingediend.

Meer informatie ?

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de RUD Utrecht via telefoonnummer 030-7023300 of info@rudutrecht.nl. Vermeldt u hierbij ons zaakkenmerk: Z/24/1113296. Wilt u op de hoogte blijven van publicaties van de overheid over uw omgeving? Abonneert u zich dan via overheid.nl op de e-mailservice. U krijgt dan bericht als er een melding of besluit wordt gepubliceerd over een locatie in uw buurt.

 

 

Naar boven