(Hattertweg 8 Vierlingsbeek Kiekuutweg 1 en 5 Vierlingsbeek, , Molenveldweg 3 Overloon en Klein Vortum 6 Vortum Mullem)
Op 17 juli 2024 hebben wij bekendgemaakt dat het vastgestelde bestemmingsplan ‘Subsidieregeling sanering varkenshouderijen 2’ voor een ieder ter inzage ligt. Door een technische fout in de koppeling van bestanden waren de bijlagen van de toelichting en de regels niet raadpleegbaar op het Omgevingsloket. Ook waren de bij het perceel Hattertweg 8 Vierlingsbeek behorende bedrijfswoningen niet correct via het Omgevingsloket zichtbaar. Middels deze rectificatie zijn de onjuistheid hersteld.
Vanwege het feit dat de termijn voor het indienen van een beroepschrift tegen het vastgestelde bestemmingsplan reeds is gestart, ligt het in de rede deze termijn opnieuw in te laten gaan zodat de termijn van 6 weken gewaarborgd blijft en niemand in zijn/haar belangen geschaad zal worden.
Voor het overige blijft de publicatie van 17 juli 2024 ongewijzigd. De inhoud wordt voor de volledigheid hieronder juist vermeld.
Burgemeester en wethouders van Land van Cuijk maken bekend dat de onderstaand(e) besluit(en) en bijbehorende stukken zijn vastgesteld:
- 1.
Het bestemmingsplan Subsidieregeling sanering varkenshouderijen 2. Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Voor een overzicht van de wijzigingen verwijzen wij u naar de nota van zienswijzen en ambtelijke wijzigingen die als bijlage is opgenomen bij het raadsbesluit.
- 2.
Voor deze ontwikkelingen zijn geen exploitatieplannen vastgesteld. Er zijn anterieure overeenkomsten opgesteld voor het verhaal van de kosten.
De planlocatie heeft betrekking op de percelen:
- •
Hattertweg 8, 5821 EB Vierlingsbeek
- •
Kiekuutweg 1, 5821 EC Vierlingsbeek
- •
Kiekuutweg 5, 5821 EC Vierlingsbeek
- •
Molenveldweg 3, 5824 HW Overloon
- •
Klein Vortum 6, 5827 AG Klein Vortum
Wat is de inhoud van het plan?
Het bestemmingsplan maakt het volgende planologisch mogelijk:
- •
Hattertweg 8 Vierlingsbeek:
- o
het verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij;
- o
het omschakelen naar akkerbouw, boomteelt, extensieve veehouderij en recreatieve neventak;
- o
vormverandering van het agrarisch bouwvlak;
- o
het behouden van 2 bedrijfswoningen;
- o
het realiseren van een zonnepark binnen het nieuwe bouwvlak
- •
Kiekuutweg 1 Vierlingsbeek:
- o
het verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij;
- o
het omschakelen naar een gemengd bedrijf: akkerbouw, extensieve veehouderij, mestbewerking en -opslag (2431 m2 conform huidige mogelijkheden);
- o
vormverandering van het agrarisch bouwvlak;
- •
Kiekuutweg 5 Vierlingsbeek:
- o
het verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij;
- o
het wijzigen van de bestemming Agrarisch met de functie aanduiding intensieve veehouderij naar Bedrijf met de functieaanduidingen kennel en opslag landbouwgoederen en de bestemming Tuin
- •
Molenveldweg 3 Overloon:
- o
verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij;
- o
het omschakelen naar een gemengd bedrijf: akkerbouwbedrijf en extensieve veehouderij;
- o
het houden van enkele hobbydieren.
- •
Klein Vortum 6 Klein Vortum:
- o
het verwijderen van de aanduiding intensieve veehouderij;
- o
het omschakelen naar een gemengd bedrijf: akkerbouwbedrijf, insectenkwekerij en extensieve veehouderij;
- o
het realiseren van een zonnepark binnen het bestaande bouwvlak.
Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?
Wij nodigen u uit om het bestemmingsplan in te zien. Deze ligt zes weken ter inzage van dinsdag 27 augustus 2024 tot en met maandag 7 oktober 2024. De stukken zijn digitaal in te zien www.ruimtelijkeplannen.nl. en Regels op de kaart - Omgevingsloket (overheid.nl).
U kunt zoeken op de plannaam Subsidieregeling sanering varkenshouderijen 2 of op plannummer NL.IMRO.1982.BPBuSrv2-VA01
Het bestemmingsplan is tijdens openingstijden ook in te zien op het Gemeentehuis, Louis Jansenplein 1, in Cuijk. Als u het bestemmingsplan op het gemeentehuis wil inzien vragen wij u contact op te nemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, via ro.landvancuijk.nl of telefoonnummer 0485-854000.
Hoe kunt u reageren?
Wilt u beroep instellen tegen het bestemmingsplan [en/of het besluit hogere waarde Wet geluidhinder]? Als u belanghebbende bent, kunt u altijd beroep instellen, ook als u geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan [/de ontwerpbesluiten] hebt ingediend. Als u geen belanghebbende bent, kunt u beroep instellen als u:
- •
tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze hebt ingediend; of
- •
kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de raad dan wel het college te wenden; of
- •
beroep wilt instellen tegen wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp [de ontwerpen] heeft aangebracht.
U kunt tot en met dinsdag 8 oktober 2024 beroep instellen. U richt uw beroepschrift aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Het bestemmingsplan treedt in werking op woensdag 9 oktober 2024, tenzij u vóór deze datum, naast beroep, ook een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.