Besluit hogere waarde wegverkeerslawaai Noorderstaete 10-40

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten hogere waarden vast te stellen in het kader van de Wet geluidhinder ten behoeve van de transformatie van de kantoorgebouwen aan de Noorderstaete 10-40.

Afweging 

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd voor het transformeren van de kantoorgebouwen aan de Noorderstaete 10-40 naar appartementengebouwen. Voor de uitvoering van deze vergunning is een besluit hogere waarde nodig. Uit het akoestisch onderzoek bij de aanvraag is gebleken dat de geluidsbelasting op de naar weg gekeerde gevels als gevolg van verkeer op de Europaweg-Noord en de Groningerstraat/Peelo meer bedraagt dan de voorkeurswaarde van 48 dB, namelijk maximaal 58 dB. Bron- en overdrachtsmaatregelen voor de reductie van wegverkeerslawaai zijn niet doelmatig of stuiten op stedenbouwkundige, verkeerskundige en financiële bezwaren. Daarom zijn voor de transformatie van het pand hogere waarden vastgesteld.

Inzien?

Het besluit hogere waarde met bijbehorende stukken kunt u inzien van woensdag 24 januari 2024 t/m dinsdag 5 maart 2024 bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis.

Hoe kunt u reageren?

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedere belanghebbende binnen zes weken na de datum van openbare bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen. Deze dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Assen, Team Ruimte, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

Vragen? 

Neem dan contact op met een medewerker van het team Ruimte, via telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

 

Assen, 23 janauri 2024

Naar boven