Plan tot ingebruikgeving stuk grond

 

De gemeente is van plan een stuk grond, gelegen aan De Anerdijk, grenzend aan het complex Welgelegen in Gramsbergen in gebruik te geven aan een gebruiker voor onbepaalde tijd. Het stuk grond staat in het kadaster bekend als gemeente GBG00, sectie D nummer 4756 (gedeeltelijk), totaal groot circa 3.535 m2.

 

De gemeente hanteert als uitgangspunt om gronden middels een openbare inschrijfprocedure in gebruik te geven. Een uitzondering wordt gemaakt als slechts één gegadigde in aanmerking komt voor beoogd gebruik. De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor het gebruik van dit stuk grond is.

 

Het stuk grond heeft de bestemming openbaar plantsoen-park. De gebruiker heeft met toestemming van de gemeente op dit stuk grond een beleeftuin gemaakt voor de bewoners van het aangrenzende zorgcentrum en de inwoners van Gramsbergen. De beleeftuin bestaat uit een besloten en openbaar deel waarvan het besloten deel alleen gebruikt mag worden door de bewoners van en bezoekers aan het aangrenzende zorgcentrum en het openbare deel voor alle inwoners van en bezoekers aan Gramsbergen toegankelijk is.

 

De gebruiker draagt samen met de gemeente zorg voor een goed beheer en onderhoud van het openbare deel van de beleeftuin. Het onderhoud en beheer van het besloten deel van de beleeftuin komen volledig voor rekening van gebruiker. Gemeente en gebruiker hebben hiervoor werkafspraken gemaakt die zijn vastgelegd in een overeenkomst.

 

De gebruiker is sterk verbonden met Gramsbergen en heeft een goede relatie met de gemeente. De gemeente heeft regelmatig overleg met de partij over de beleeftuin. De gebruiker ontvangt geen vergoeding voor haar werkzaamheden.

 

Daarmee komt slechts één gegadigde in aanmerking voor het in gebruik geven van dit stuk grond en is afgezien van een openbare inschrijfprocedure.

 

U bent het niet eens met dit plan

 

Start dan binnen een termijn van 20 kalenderdagen – en dus uiterlijk 11 september 2024 – een kortgedingprocedure bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. Ook dient u de gemeente Hardenberg hiervan op de hoogte stellen, door binnen diezelfde termijn de conceptdagvaarding te versturen naar: contractenbeheer.gebouwen@hardenberg.nl. Deze termijn is een vervaltermijn. Dit houdt in dat u na 11 september 2024 zich niet meer kunt verzetten tegen ons plan.

Naar boven