Plan tot verlenging ingebruikgeving gebouw en terrein met gebouwen

 

De gemeente is van plan om de ingebruikgeving van het gebouw De Gashouder en het Kalkoventerrein met gebouwen in Dedemsvaart, aan twee gebruikers voort te zetten voor onbepaalde tijd.

 

Het gebouw De Gashouder met ondergrond aan de Zuidwolderstraat 5a, staat in het kadaster bekend als 'gemeente AVE00, sectie H, nummer 5541 (gedeeltelijk), 358 vierkante meter groot'. 

 

Het Kalkoventerrein met gebouwen Zuidwolderstraat 13, staat in het kadaster bekend als 'gemeente AVE00, sectie H, nummers 4266, 5314, 5836 (geheel) en nummer 5541 (gedeeltelijk), 11.412 vierkante meter groot’.

 

De gemeente hanteert als uitgangspunt om gebouwen en stukken grond middels een openbare inschrijfprocedure in gebruik te geven. Een uitzondering wordt gemaakt als slechts één gegadigde in aanmerking komt voor beoogd gebruik. De gemeente is van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde voor het gebruik van het gebouw De Gashouder en het Kalkoventerrein met gebouwen is.

 

Beide gebruikers dragen samen met de gemeente zorg voor een goed beheer en onderhoud van het gebouw en het Kalkoventerrein met gebouwen.

  • -

    Het gebouw De Gashouder wordt gebruikt voor het hebben, (onder)houden en instandhouden van een theater en poppodium, genaamd Gashouder Podium ten behoeve van inwoners en bezoekers van de gemeente.

  • -

    Het Kalkoventerrein met gebouwen wordt gebruikt voor het hebben, (onder)houden en instandhouden van Streekmuseum De Kalkovens ten behoeve van inwoners en bezoekers van de gemeente. Hiervoor zijn door de gebruikers een aparte stichting opgericht.

 

Beide gebruikers hebben het gebouw/terrein al geruime tijd in gebruik met een huurovereenkomst die afgelopen is. De gebruikers en de gemeente willen de nieuwe mondelinge afspraken schriftelijk met elkaar vast te leggen. Deze afspraken zullen met beide gebruikers vastgelegd worden in een overeenkomst.

 

Daarmee komt slechts één gegadigde in aanmerking voor het in gebruik geven van het gebouw De Gashouder en het Kalkoventerrein met gebouwen en is afgezien van een openbare inschrijfprocedure.

 

U bent het niet eens met dit plan

Start dan binnen een termijn van 20 kalenderdagen – en dus uiterlijk 11 september 2024 – een kortgedingprocedure bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel. Ook dient u de gemeente Hardenberg hiervan op de hoogte stellen, door binnen diezelfde termijn de conceptdagvaarding te versturen naar: contractenbeheer.gebouwen@hardenberg.nl. Deze termijn is een vervaltermijn. Dit houdt in dat u na 11 september 2024 zich niet meer kunt verzetten tegen dit plan.

Naar boven