Kennisgeving voornemen omgevingsplanwijziging ZuiderC, fase 1

Aanhef

Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Lelystad heeft het voornemen het "Omgevingsplan gemeente Lelystad" te wijzigen. Het college stelt hiervoor een voorstel op om voor te leggen aan de gemeenteraad.

Voorgenomen wijziging

De voorgenomen wijziging van de "Omgevingsplan gemeente Lelystad" betreft:

Gebiedsontwikkeling voor project ZuiderC.

Deze wijziging is nodig om de eerste fase van het project ZuiderC, een nieuw te ontwikkelen woonwijk, te kunnen realiseren. 

Uitleg kennisgeving

Dit is uitsluitend een kennisgeving van het voornemen om het omgevingsplan te wijzigen. In dit stadium van de procedure liggen geen stukken ter inzage en is er geen gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen of advies. 

In een later stadium zal een ontwerp van de wijziging van het omgevingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid tot het naar voren brengen van zienswijzen geboden. Zodra die procedure start zal een nieuwe kennisgeving hierover plaatsvinden.

Participatie

In lijn met het participatiebeleid van de gemeente Lelystad organiseren het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Lelystad samen een participatieproces voor deze wijziging van het Omgevingsplan. Belanghebbenden kunnen straks meedenken op basis van verschillende thema’s. Inwoners worden ook betrokken bij de naamgeving van de nieuwe wijk. Het participatieproces start in het najaar van 2024 op basis van de kaders van de Mastervisie ZuiderC, zoals vastgesteld door de gemeenteraad op 16 juli 2024. Inwoners worden tegen die tijd via publicaties in de krant en berichten op social media uitgenodigd om mee te praten.

Naar boven