Kennisgeving uitgifte van gemeentegrond

  • Datum: 5 september 2022

  • Nummer: Z.123242

Objectinformatie

  • Adres: Groen van Prinstererlaan / Van der Duyn van Maasdamlaan

  • Kadastraal perceel: Gemeente Huizen, sectie B, nummer 8896 en nummer 8894

  • Perceelgrootte: 18 m² (“gemeentegrond”)

De gemeente Huizen (de "Gemeente") is voornemens om gemeentegrond uit te geven aan Liander N.V. (de "Gegadigde") ten behoeve van het reeds geplaatste trafostation.

De Gemeente komt tot het oordeel dat alleen de Gegadigde in aanmerking komt voor uitgifte van gemeentegrond op basis van de volgende objectieve, toetsbare en redelijke criteria en de volgende overwegingen:

Alleen de Gegadigde bezit de technische en financiële bekwaamheid om de op de gemeentegrond rustende bestemming/geprojecteerde ontwikkeling te realiseren. De gemeentegrond wordt verkocht ten behoeve van het reeds geplaatste trafostation. Inmiddels heeft de Gegadigde al bepaalde investeringen gedaan. De Gegadigde is aangewezen als beheerder van het elektriciteitsnet op grond van artikel 10 Elektriciteitswet. Aangezien de gemeentegrond alleen verkocht wordt voor het plaatsen van een trafostation komt alleen de Gegadigde in aanmerking voor de aankoop van de gemeentegrond.

Vervaltermijn 

De Gemeente zal na verloop van 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot bovengenoemde uitgifte, tenzij voordien, dat wil zeggen uiterlijk op 7 februari 2024 vóór 12.00 uur, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans zijn de rechten daarop verwerkt. De Gemeente en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen bovengenoemde uitgifte zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente – voor zover van toepassing – uitvoering aan het Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Naar boven