Wijziging Verordening Groene Balans

De raad van de gemeente Apeldoorn;

 

gelezen het raadsvoorstel nummer 94-2024 d.d. 28 juni 2024

 

besluit:

 

de Verordening Groene Balans (21 maart 2018) op een tweetal technische punten (in artikel 3.3 lid 3. en artikel 4.1. lid 1.) aan te passen:

Artikel I Wijziging Verordening Groene Balans

De Verordening Groene Balans (21 maart 2018) wordt als volgt gewijzigd:

 

A. Artikel 3.3, lid 3, wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Artikel 3.3 Invulling verevening.

3 Bij een ruimtelijke ontwikkeling in de vorm van functieverandering welke gekoppeld is aan het vrijkomen van (agrarische) bedrijfsbebouwing, wordt voor de inhoudelijke afweging verwezen naar het regionaal beleidskader voor functieverandering “Waar stallen verdwijnen, oude erven, nieuwe functies” en de notitie “Wonen in het landelijk gebied”. Aanvullend geldt dat de kernkwaliteiten van de omgeving versterkt moeten zoals benoemd onder artikel 3.3 eerste lid, maar met een reductie van 50% op het aantal punten dat nodig is per m 3 van de nieuwe woon- of werkfunctie.

Nieuwe tekst

Artikel 3.3 Invulling verevening.

3 Bij een ruimtelijke ontwikkeling in de vorm van functieverandering welke gekoppeld is aan het vrijkomen van (agrarische) bedrijfsbebouwing, wordt voor de inhoudelijke afweging verwezen naar het Beleidskader ‘Regels voor functieverandering in het buitengebied’ en diens rechtsopvolger(s). Aanvullend geldt dat de kernkwaliteiten van de omgeving versterkt moeten zoals benoemd onder artikel 3.3 eerste lid, maar met een reductie van 50% op het aantal punten dat nodig is per m 3 van de nieuwe woon- of werkfunctie.

 

B. Artikel 4.1, lid 1, wordt als volgt gewijzigd:

 

Bestaande tekst

Artikel 4.1 Reikwijdte

1 Verevening buiten de Groene Ontwikkelingszone als bedoeld in de Omgevingsverordening Gelderland, vastgesteld d.d. 24 september 2014 en zoals nadien gewijzigd, is uitsluitend van toepassing bij een ruimtelijke ontwikkeling in de vorm van functieverandering welke gekoppeld is aan het vrijkomen van (agrarische) bedrijfsbebouwing, een en ander overeenkomstig het regionaal beleidskader voor functieverandering “Waar stallen verdwijnen, oude erven, nieuwe functies” en de notitie “Wonen in het landelijk gebied”.

Nieuwe tekst

Artikel 4.1 Reikwijdte

1 Verevening buiten de Groene Ontwikkelingszone als bedoeld in de Omgevingsverordening Gelderland, vastgesteld d.d. 24 september 2014 en zoals nadien gewijzigd, is uitsluitend van toepassing bij een ruimtelijke ontwikkeling in de vorm van functieverandering welke gekoppeld is aan het vrijkomen van (agrarische) bedrijfsbebouwing, een en ander overeenkomstig het Beleidskader ‘Regels voor functieverandering in het buitengebied’ en diens rechtsopvolger(s).

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na publicatie en werkt terug vanaf 16 mei 2024.

Aldus besloten in de openbare vergadering van 4 juli 2024

De raad voornoemd,

S.M. Stam

raadsgriffier

A.J.M. Heerts

voorzitter

Naar boven