Bekendmaking voornemen grondverkoop aan Liander N.V. te Arnhem

Voorgenomen grondverkoop

De gemeente Lingewaard heeft het voornemen om zes percelen grond te verkopen aan Liander N.V. te Arnhem. De verkoop vindt plaats voor de realisatie van zes transformatorstations op de te verkopen percelen grond.

De te verkopen percelen grond

  • 1.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Bemmel, sectie F, nummer 2900, ter grootte van circa 52 m2, gelegen aan de Leidijk in Bemmel.

  • 2.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Bemmel, sectie H, nummer 5358, ter grootte van circa 52 m2, gelegen aan de Papenstraat in Bemmel.

  • 3.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Gendt, sectie A, nummer 4607, ter grootte van circa 51 m2, gelegen aan de Kapelstraat in Gendt.

  • 4.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Bemmel, sectie F, nummer 3009, ter grootte van circa 51 m2, gelegen aan de Karstraat in Bemmel.

  • 5.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Ressen, sectie A, nummer 1363, ter grootte van circa 40 m2, gelegen aan de Hoeksehofstraat in Ressen.

  • 6.

    Een gedeelte van het perceel kadastraal bekend gemeente Doornenburg, sectie C, nummer 675, ter grootte van circa 52 m2, gelegen aan de Duisterestraat in Doornenburg.

Motivering

De vraag naar energie groeit. Om hieraan te kunnen voldoen is de bouw van nieuwe en uitbreiding van bestaande transformatorstations nodig. Liander N.V. voorziet hierin. Voor de realisatie is grond nodig die eigendom is van de gemeente. De gemeente is van mening dat Liander N.V. de enige serieuze gegadigde is om deze transformatorstations te bouwen of uit te breiden en de percelen grond aan te kopen.

Reacties

Een ieder die wil reageren op de voorgenomen verkoop van de percelen grond kan dat gemotiveerd doen door binnen vier weken na de datum van deze publicatie een e-mail te sturen naar gemeente@lingewaard.nl of een brief aan gemeente Lingewaard, t.a.v. afd. grondzaken, Postbus 15, 6680 AA te Bemmel o.v.v. grondverkoop aan Liander N.V.

 

Uw e-mail of brief dient ten minste de navolgende informatie te bevatten en te zijn voorzien van de hierna genoemde documenten:

  • o

    de datum van publicatie en welk voornemen tot verkoop van grond hetbetreft;

  • o

    uw naam, adres en woonplaats;

  • o

    waarom u van mening bent dat u kunt voldoen aan voornoemde criteria en daarom ook als koopgegadigde zou moeten worden aangemerkt;

  • o

    documenten waaruit blijkt dat u voldoetaanalle eisen;

  • o

    uw handtekening;

  • o

    of als u voor iemand anders de motivatie indient, bijvoorbeeld namens een bedrijf, stuur dan een machtiging mee.

Vervolg

Als binnen de gestelde termijn geen reacties worden ingediend, zal de gemeente de percelen grond aan Liander N.V. verkopen.

Mochten reacties worden ingediend dan zullen deze worden beoordeeld. Als andere geschikte en serieuze belangstellenden zich melden, zal op basis van nader vast te stellen selectiecriteria een besluit worden genomen over de verkoop.

Naar boven