Gemeente Heerlen – PUBLICATIE VOORNEMEN TOT GRONDVERKOOP EN HET VESTIGEN VAN EEN ZAKELIJK RECHT t.b.v. Transformatorstations Enexis op percelen nabij Dalpad, Burg. Savelbergstraat, Huisbergerstraat, John F. Kennedylaan en Varenbeukerweg te Heerlen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om aan Enexis Netbeheer B.V., gevestigd te ‘s-Hertogenbosch stroken grond te verkopen en in eigendom over te dragen voor het plaatsen van transformatorstations en voor een transformatorstation een zakelijk recht te vestigen.

Ligging en ruimtebeslag

De te verkopen stroken grond zijn delen van vier verspreid gelegen percelen nabij Dalpad, Huisbergerstraat, John F. Kennedylaan en Varenbeukerweg te Heerlen. Het betreft delen van de percelen kadastraal bekend gemeente Heerlen:

sectie M nummer 1969, groot circa 31 m² (Dalpad);

sectie R nummer 4319, groot circa 29 m² (Huisbergersttraat);

sectie H nummer 3187, groot ca. 46 m² (John F. Kennedylaan);

sectie O nummer 4435, groot circa 31 m² (Varenbeukerweg).

Het zakelijk recht wordt gevestigd op een deel van het perceel kadastraal bekend gemeente Heerlen:

sectie E nummer 6655, groot circa 178 m² (Burg. Savelbergstraat);

Bestemming over te dragen gronden

De vigerende bestemming van het perceel nabij de John F. Kennedylaan (bestemmingsplan Zorgvallei) is verkeer. Voor het perceel nabij Dalpad is dat groen (bestemmingsplan Heerlen-Oost). Voor het perceel nabij Varenbeukerweg betreft het bestemmingsplan Heerleheide Noord met bestemming sport.

Het perceel nabij de Huisbergerstraat heeft als vigerende bestemming verkeer (bestemmingsplan Heerlerheide Zuid). Voor het perceel nabij de Burg. Savelsbergstraat is dat bestemming maatschappelijk in bestemmingsplan Heerlen Zuid.

Eén koopgegadigde

In het grootste van Limburg is Enexis Netbeheer de aangewezen netbeheerder en in die hoedanigheid is Enexis verantwoordelijk voor het gehele energienet. Enexis draagt zorg voor de aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid van het energienet.

Enkel aan Enexis komt aldus de bevoegdheid toe om infrastructurele voorzieningen ten behoeve van het energienet aan te leggen.

Om het energienet in stand te houden en te verbeteren, dient Enexis beschikking te hebben over de hiervoor benodigde gronden. Het huidige voornemen is daarvan een voortvloeisel.

Reageren meerdere koopgegadigden

Bent u van mening dat u ook in de gelegenheid moet worden gesteld de bestemming te realiseren en derhalve als koopgegadigde dient te worden aangemerkt voor de te verkopen gronden dan dient u dat uiterlijk drie weken na dagtekening van deze publicatie gemotiveerd, schriftelijk aan te geven bij de gemeente Heerlen, o.v.v. 'voorgenomen verkoop van gronden - Transformatorstations Enexis'

U kunt dat kenbaar maken door het schrijven van een brief aan burgemeester en wethouders van Heerlen, Postbus 1, 6400 AA Heerlen of het sturen van een e-mailbericht: gemeente@heerlen.nl

Zet in uw brief/e-mail ten minste:

  • o

    de datum van publicatie en welke voornemen tot verkoop van gronden het betreft;

  • o

    uw naam, adres en woonplaats;

  • o

    waarom u van mening bent dat u ook als koopgegadigde moet worden aangemerkt;

  • o

    uw handtekening;

  • o

    als u voor iemand anders u motivatie indient, bijvoorbeeld namens een bedrijf,

stuur dan een machtiging mee.

Heerlen, 30 juli 2024

Naar boven