Vaststelling Omgevingsvisie Loon op Zand 2040

Op 20 juni 2024 stelde de gemeenteraad van Loon op Zand op grond van artikel 3.1 Omgevingswet de ‘Omgevingsvisie Loon op Zand 2040’ vast. De Omgevingsvisie bevat de ambities en doelen die we richting 2040 nastreven voor onze woonwijken, dorpskernen, bedrijventerreinen en het buitengebied.

Als onderdeel van de Omgevingsvisie is ook een plan-m.e.r.-beoordeling gemaakt, waarin de hoofdlijnen van de omgevingsvisie zijn beoordeeld en inzichtelijk is gemaakt wat de impact van de visie is op de leefomgeving.

Ontwerp Omgevingsvisie en zienswijzen

Begin 2024 lag het ontwerp van de Omgevingsvisie ter inzage, waarover zienswijzen zijn ingediend. Naar aanleiding daarvan zijn in de visie diverse aanpassingen doorgevoerd. Ook zijn er door de gemeenteraad een aantal wijzigingen (naar aanleiding van een drietal amendementen) doorgevoerd.

Tegelijk met de vaststelling van de Omgevingsvisie is de Structuurvisie Loon op Zand 2030 ingetrokken.

Inwerkingtreding en inzage

De Omgevingsvisie treedt in werking de dag na bekendmaking. Tegen het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van de omgevingsvisie kan geen bezwaar of beroep worden ingesteld.

De vastgestelde Omgevingsvisie kunt u digitaal bekijken op www.omgevingswet.overheid.nl, via het tabblad ‘regels op de kaart’. Daar kunt u zowel op locatie als op documentnaam zoeken. Daarnaast is de visie terug te vinden op de projectwebsite www.loonopzand2040.nl. Daar vindt u ook meer informatie over de achtergronden en het doorlopen proces.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Omgevingsvisie neemt u contact op met M. van Merwijk, m.vanmerwijk@loonopzand.nl of met een van de andere collega’s van het domein Fysiek via telefoonnummer 0416 – 289 111.

 

Naar boven