Omgevingsplanwijziging – Proeflocatie Weustevijver

 

Het voorliggende wijzigingsplan betreft de eerste wijziging van het gemeentelijke omgevingsplan ter plaatse van het westelijke deel van de Weustevijver te Wierden. Deze eerste wijziging is op gemeentelijk initiatief uitgewerkt, waarbij is gekozen voor een proeflocatie op gemeentelijke gronden. Met deze eerste wijziging wordt waardevolle ervaring opgedaan met het uitwerken van een wijziging van het omgevingsplan, het publiceren en ter inzage leggen en het doorlopen van de procedure langs het college en de gemeenteraad onder de nieuwe Omgevingswet.

 

Inzage

Het ontwerpwijzigingsplan ligt vanaf 31 juli 2024 voor een periode van zes weken ter inzage;

Het ontwerpwijzigingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op https://open.wierden.nl/omgevingsplanwijzigingen .

Het ontwerpwijzigingsplan is vanaf 31 juli 2024 te bekijken bij Bouwen en wonen in het gemeentehuis. Om het plan in te zien, dient u een afspraak te maken via https://afspraken.wierden.nl .

 

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Dat kan op een aantal manieren:

• Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

• Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze.

• Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

 

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Wiezer en op de website van de gemeente.

 

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpwijzigingsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven