Bekendmaking voornemen tot verkoop gronden nabij Wilgenrak te Sijbekarspel gemeente Medemblik

 

De gemeente Medemblik maakt bekend dat zij voornemens is een aantal van haar gronden, gelegen nabij de Wilgenrak te Sijbekarspel, over en weer te verkopen met een aantal gronden van Wilgenrak Vastgoed B.V.(een samenwerking tussen Excelsior Investments B.V en Bouwdorp BV), gelegen nabij de Wilgenrak te Sijbekarspel, voor het ontwikkelen van het gehele plangebied bestaande uit het realiseren van circa 57 woningen en daarbij behorende openbare ruimte.

 

Motivatie

De gemeente beschouwt Wilgenrak Vastgoed B.V. als enige gegadigde voor deze grondverkoop vanwege het volgende.

 

  • (i)

    Beoogde integrale ontwikkeling

    Wilgenrak Vastgoed B.V. is voornemens om circa 46 woningen te realiseren en heeft om deze reden de gemeente benaderd. De gemeente heeft aangrenzend een locatie van circa 4.702 m² waar ongeveer 11 woningen gebouwd kunnen worden. Partijen hebben de intentie om een gezamenlijk plan van circa 57 woningen te realiseren.

 

  • (ii)

    Grondpositie in het plangebied

  • Wilgenrak Vastgoed B.V. beschikt over een dominante grondpositie in het plangebied. De gemeentegronden bevinden zich aan de randen van het gebied. Voor de beoogde ontwikkeling van circa 57 woningen zijn de hiervoor omschreven gronden nodig.

 

De Gemeente beschouwt Wilgenrak Vastgoed B.V. op grond van het bovenstaande als enige serieuze gegadigde voor de aankoop van de gemeentegronden.

 

Kort geding en Vervaltermijn

Kunt u zich niet verenigen met de voorgenomen verkoop van de percelen? Dan dient u binnen een termijn van twintig (20) kalenderdagen na de datum van publicatie van deze bekendmaking, een kort geding tegen de gemeente aanhangig te hebben gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland.

 

De termijn van 20 kalenderdagen is een vervaltermijn. Indien niet binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente Medemblik ter zake van voorgenomen verkoop van voornoemde gemeentegronden worden gemaakt

 

De gemeente geeft hiermee uitvoering aan de uitspraak van de Hoge Raad in het ‘Didam’ arrest van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778). Meer informatie of vragen? Stel ze per e mail aan kimberly.provoost@medemblik.nl

 

 

Naar boven