Bekendmaking van voornemens tot verkopen/gronduitgiftes van gemeentegrond, nabij Communicatieweg 3-5, te Heemskerk.

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het “Didam”-arrest gewezen. Dit arrest bevestigt dat gemeenten in Nederland bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes van onroerende zaken transparant moeten handelen, zodat iedere gegadigde kenbaar kan maken dat deze ook in aanmerking komt om een (koop)overeenkomst te sluiten.

 

De gemeente Heemskerk maakt hierbij bekend dat met betrekking tot onderstaande onroerende zaken het voornemen heeft om tot gronduitgifte van gemeentegrond over te gaan.

 

Locatie: nabij Communicatieweg 3-5

 

Kadastrale percelen: Heemskerk, C 2161 (ged.)

 

Grootte: Circa 40m2

 

Titel: Bruikleen

 

Zaaknummer: Z/2023/420981

 

Redelijkerwijs is de BIZ te beschouwen als de enige serieuze gegadigde die voor deze gronduitgifte, ten behoeve van een tijdelijke grondstoffen hub, in aanmerking komt. De BIZ heeft een succesvolle pilot geleid met 50 aangesloten bedrijven op de Trompet, wat aantoont dat zij in staat zijn om effectief te opereren en te beheren. Als kennispartner van duurzame bedrijvigheid voor de gemeente Heemskerk, beschikt de BIZ over de noodzakelijke expertise om duurzame initiatieven te ondersteunen en te bevorderen. Met een gedetailleerd overzicht van de afvalstromen van 100 bedrijven, kan de BIZ efficiënt afvalbeheer en circulaire processen implementeren. De BIZ streeft niet naar winst, maar naar het geven van een circulaire bestemming aan afvalstromen, in lijn met de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.

 

Bovengemelde zakelijke beschrijvingen van de voorgenomen gronduitgifte liggen gedurende 20 kalenderdagen ter inzage. Een ieder kan reageren op de voorgenomen grondverkopen en/of gronduitgiftes van gemeentegrond. Reacties dienen binnen 20 kalenderdagen te worden gericht aan Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk of per e-mail: post@heemskerk.nl.

 

Naar boven