Bekendmaking voorgenomen ruil en levering van gemeentegrond Maerten van Heemskerckstraat 2/4A, te Heemskerk.

Locatie: een perceel grond, gelegen aan de Maerten van Heemskerckstraat 2/4A te Heemskerk.

 

Kadastraal perceel: kadastraal bekend gemeente Heemskerk, sectie D nummer 10284 (deels), ter grootte van circa 90 m2 m², hierna te noemen: ‘strook grond”.

 

Partij: de eigenaars van de woningen, gelegen aan de Maerten van Heemskerckstraat 2 en 4a te Heemskerk, hierna ‘de eigenaars” genoemd.

 

Titel: ruil

 

Zaaknummer: Z/2018/278399

 

Projectinhoud: De gemeente wenst de eigendom te behouden van de in de strook grond gelegen duiker én een strookje grond, ter grootte van 20 m2, hierna te noemen: “grond van de gemeente” dat jarenlang in gebruik is door de eigenaars terug te krijgen. De grond is in de toekomst nodig om als openbaar gebied te worden ingericht. De eigenaars wensen de strook grond als tuin te blijven gebruiken.

 

Toelichting: De gemeente Heemskerk maakt hierbij bekend dat zij het voornemen heeft om met de eigenaars een ruilovereenkomst te sluiten waarbij de gemeente enerzijds de strook grond, onder gelijktijdige vestiging van een opstalrecht voor het hebben van een duiker in de strook grond, in eigendom overdraagt aan de eigenaars en anderzijds de eigenaars de grond van de gemeente aan de gemeente terug in gebruik te geven. Er mag redelijkerwijs worden aangenomen dat de eigenaars de enige serieuze gegadigden zijn om de strook grond in eigendom te verkrijgen aangezien:

- de strook grond en de gemeentegrond grenzen aan de eigendommen van zowel de eigenaars als de gemeente;

- de eigenaars als enigen in staat zijn het gebruik van de grond van de gemeente aan de gemeente terug te geven.

 

Deze zakelijke beschrijving ligt gedurende 20 dagen ter inzage. Een ieder kan reageren op of bezwaar maken tegen op de voorgenomen verkoop van gemeentegrond. Reacties dienen binnen 20 dagen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk, Postbus 1, 1960 AA Heemskerk of per e-mail: post@heemskerk.nl, onder vermelding van bovengenoemd zaaknummer.

 

Naar boven