Verleende omgevingsvergunning wijziging gebruik Oorsprongweg 41 De Cockcksdorp

Op 23 mei 2024 is een omgevingsvergunning verleend voor het pand Oorsprongweg 41, 1795 LB in De Cocksdorp (zaaknummer 3303101). Hiervoor hebben wij de reguliere voorbereidingsprocedure gevolgd.

De vergunning gaat over het wijzigen van de gebruiksmogelijkheid van dit pand naar wonen. Deze activiteit past niet binnen het nu geldende Omgevingsplan. Daarom wordt een omgevingsvergunning verleend voor de Buitenplanse omgevingsplan activiteit (Bopa). De gemeente zal deze BOPA op een later tijdstip verwerken in het Omgevingsplan. Zie voor meer details hierover artikel 16.64a, lid 2 van de Omgevingswet.

Waarom publiceert de gemeente Texel dit bericht? Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om voor een bepaalde activiteit toestemming te krijgen. Met dit bericht laat de gemeente u weten dat er op deze aanvraag een besluit is genomen waardoor er mogelijk iets verandert in uw omgeving. Dan kunt u op tijd reageren als u het hier niet mee eens bent.

Heeft u vragen over de aanvraag van de vergunning? Of wilt u de aanvraag inzien, hiervoor kunt u bellen met 14 0222. Om u beter van dienst te kunnen zijn, werken wij het liefst op afspraak en vragen wij u het zaaknummer te noemen.

Bent u het niet eens met dit besluit en u ben belanghebbende dan kunt u bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift moet binnen 6 weken na de dag van verzending het besluit worden ingediend. In de brief moet ten minste staan:

• De naam en adres van de indiener;

• Een handtekening;

• Een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

• De gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening: In spoedeisende gevallen is het mogelijk om naast het bezwaar een voorlopige voorziening aan te vragen bij de voorzieningenrechter. Het verzoek kunt u sturen naar de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, sector bestuursrecht, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. De indiener krijgt een nota voor griffierechten.

Meer informatie kunt u vinden op www.rechtspraak.nl/procedures.

 

Naar boven