Bekendmaking voorgenomen verhuur aan kinderopvang de Giraffe

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 beslist dat een gemeente bij de verkoop of verhuur van een gebouw of terrein de kans moet geven aan iedereen die interesse heeft om mee te dingen. Dit moet gebeuren op basis van objectieve en duidelijke criteria. Dit wordt het Didam-arrest genoemd. Dit hoeft alleen niet als van tevoren duidelijk is dat er maar één serieuze geïnteresseerde is. In dat geval moet bekend worden gemaakt dat ze van plan zijn te verkopen of verhuren.

Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand gaat deze (voorgenomen) verhuur publiceren voor het schoolbestuur Varietas om te voldoen aan de regels van gelijkheid en transparantie bij de verhuur van gemeentelijke eigendommen. Met deze publicatie voldoet de gemeente aan de eisen van het Didam-arrest.

Voorgenomen verhuur

Schoolbestuur Varietas is voornemens een lokaal te verhuren aan kinderopvang de Giraffe welke ligt aan De Lindenlaan 60-62 in Vroomshoop. Kadastraal bekend als: Den Ham sectie L nummer 1168. De door Varietas te verhuren ruimte betreft de semi-permanente aanbouw ter plaatse bekend als lokaalnummer 0.36 met een oppervlakte van 56,1 m².

Motivatie

Het schoolbestuur Varietas werkt naar volle tevredenheid samen met Kinderopvang de Giraffe op de schoollocatie de Reggewinde in Hellendoorn. Ondanks dat Varietas een eigen kinderopvangafdeling heeft, heeft het schoolbestuur besloten om de samenwerking met de Giraffe ook uit te breiden naar de locatie in Vroomshoop. Dit gebeurde op verzoek van de Giraffe en in overleg met de schoolleiding van de Schakel.

Kinderopvang de Giraffe is een lokale organisatie in Vroomshoop met een breed aanbod en flexibele opvangmogelijkheden. Het schoolbestuur vindt het belangrijk om met lokale partners samen te werken, zodat kinderen van 0 tot 12 jaar zich dichtbij huis en in een doorgaande leerlijn kunnen ontwikkelen. Daarom beschouwt het schoolbestuur de Giraffe als een zeer geschikte partner voor deze locatie, ook vanuit opgedane ervaring.

Bij Kinderopvang de Giraffe is ouderbetrokkenheid en gemeenschapsgevoel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Zij betrekken ouders actief bij de opvang door ouderbijeenkomsten en activiteiten, wat zorgt voor een hechte gemeenschap en een veilige, vertrouwde omgeving.

Door een warme, huiselijke sfeer te bieden en ouders te betrekken bij dagelijkse activiteiten, stimuleren we de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Zo wordt samen met ouders aan een veilige en stimulerende omgeving voor optimale groei en een succesvolle toekomst gewerkt.

Kinderopvang De Giraffe zet hoog in op persoonlijke aandacht. Daarmee wordt ervoor gezorgd dat ieder kind zich gewaardeerd en op z’n gemak voelt. Ouderbetrokkenheid, gemeenschapsgevoel en persoonlijke aandacht passen precies bij de uitgangspunten van De Schakel. De belangrijkste waarde van De Schakel is: We zijn er voor elkaar. Dit gaat door alle generaties en rollen heen. Leerlingen, ouders, leerkrachten en ga zo maar door. Het leren met je hoofd, je hart, er zijn voor elkaar, is de basis voor iedereen binnen De Schakel. De BSO van De Giraffe kan een mooie aansluiting vormen op het onderwijsaanbod van De Schakel. Alle ouders van De Schakel, die gebruik maken van een BSO, hebben een bewuste keuze gemaakt voor kinderopvangorganisatie De Giraffe. Zij voelen het gemeenschapsgevoel binnen beide organisaties. Uit onderzoek is gebleken dat de ouders positief zijn over een locatie van De Giraffe bij De Schakel. Ouders zijn zeer positief over het flexibele aanbod van De Giraffe. Kinderopvang de Giraffe sluit aan bij de wensen en behoefte van ouders door half uur afname aan te bieden.

Gezien het bovenstaande is het schoolbestuur van mening dat kinderopvang de Giraffe de enige geschikte kandidaat is en dat de voorgenomen verhuur zonder een brede selectieprocedure kan plaatsvinden. Deze bekendmaking is voldoende. Dat het voornemen tot verhuur bekend wordt gemaakt, betekent niet dat er al een definitief besluit tot verhuur is genomen.

Vervaltermijn

Tegen deze voorgenomen verhuur kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verhuur en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie tot 16 augustus 2024 bekend te maken. Door te mailen naar grondzaken@twenterand.nl of een brief te sturen naar de gemeente Twenterand. De termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot uitgifte. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen.

 

Naar boven