Aankondiging voorgenomen verhuur en uitgifte in erfpacht

 

Objectinformatie

Adres: nabij de Uitingstraat 19c te Kerkdriel

Kadastraal bekend: kadastraal bekend gemeente Maasdriel, sectie N, nummer 2566 gedeeltelijk, hierna ‘(het) Perceel’

Perceelgrootte: circa 31 m2.

 

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen, verhuren, verpachten of anderszins uit wil geven aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn of als redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruime hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop, verhuur, verpachting of uitgifte in erfpacht.

 

De Gemeente heeft het voornemen om het Perceel te verhuren aan de eigenaren van de achter de groenstrook gelegen woning. In de in 2004 door het college vastgestelde Notitie beleidsregels verkoop en verhuur van overhoeken is als voorwaarde opgenomen dat snippergroen uitsluitend wordt verkocht dan wel verhuurd aan aangrenzende eigenaren. Naar het oordeel van de gemeente staat daarmee op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria vast dat uitsluitend de eigenaren van de woning Uitingstraat 19c in aanmerking komen voor huur van het Perceel.

 

Reactie

Kunt u zich niet verenigen met het bovengenoemde voornemen, omdat u van mening bent dat u ook als serieuze gegadigde in aanmerking komt voor deze voorgenomen transactie? Dan kunt u binnen twintig (20) werkdagen na deze publicatie een kort geding tegen dit voornemen aanhangig maken bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Wanneer u een kort geding start tegen de Gemeente moet u de Gemeente direct daarvan op de hoogte brengen. Dat doet u door de dagvaarding op het adres van de gemeente te laten overhandigen: Kerkstraat 45, 5330 GA Kerkdriel. De termijn van twintig (20) werkdagen na publicatie geldt als een vervaltermijn.

 

Als binnen de gemelde termijn geen gebruik wordt gemaakt van genoemde mogelijkheid, dan vervalt het recht tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De Gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren, zodat zij na het verstrijken van de genoemde termijn van twintig (20) werkdagen of nadat de voorzieningenrechter in kort geding heeft kunnen oordelen dat géén sprake is van een andere serieuze gegadigde, één op één kan contracteren zoals voorgenomen.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

 

Naar boven