Ontwerpbesluit gewijzigde vaststelling Wegenlegger Gemeente Harderwijk 2022

Burgemeester en wethouders van Harderwijk hebben op 30 augustus 2022 de ontwerp-wegenlegger van de gemeente Harderwijk ter inzage gelegd. Op 28 februari 2023 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland deze nieuwe wegenlegger vastgesteld. Op 29 mei 2024 heeft de Rechtbank Gelderland geoordeeld dat het Hazenpad in Hierden ten onrechte als openbare weg is aangemerkt, en daarom niet op de wegenlegger thuishoort.

Gedeputeerde Staten hebben op 15 juli 2024 een ontwerpbesluit genomen om af te wijken van de ontwerp-wegenlegger, en de wegenlegger gewijzigd vast te stellen.

Op grond van artikel 35, tweede lid van de Wegenwet is de uniforme voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht van toepassing op de vaststelling van de wegenlegger.

Wat is een wegenlegger?

Een wegenlegger is een document waarin alle openbare wegen en paden in het buitengebied van de gemeente staan. Bij elke weg is allerlei informatie opgenomen. Bijvoorbeeld wie verantwoordelijk is voor het onderhoud van de weg. En welke afmetingen de weg heeft. Elke gemeente is op grond van hoofdstuk V van de Wegenwet verplicht om een wegenlegger op te stellen.

Wat is er gewijzigd?

Weg nummer 222 (Hazenpad te Hierden) is geschrapt van de wegenlegger. Verder zijn er geen wijzigingen doorgevoerd.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken liggen vanaf een dag na publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. U kunt de stukken vinden in de linker kolom onder het kopje “externe bijlage”. Daarnaast kunt u de stukken op verzoek inzien op het stadhuis van de gemeente Harderwijk.

Zienswijze

Belanghebbenden in de zin van de Algemene wet bestuursrecht kunnen gedurende de hiervoor genoemde periode een zienswijze over het ontwerp indienen.

Hoe?

U kunt schriftelijk uw gemotiveerde zienswijze sturen naar:

Burgemeester en wethouders van Harderwijk

Postbus 149

3840 AC Harderwijk

Onder vermelding van: ‘Zienswijze ontwerp wegenlegger’ en zaaknummer 02430000186014.

Wilt u liever uw zienswijze mondeling doen?

Neem dan contact op met het secretariaat van het Domein Stad & Omgeving via telefoonnummer 0341-411 911 voor het maken van een afspraak.

Hoe gaan we verder?

Na bovenstaande procedure zenden we alle naar voren gebrachte zienswijzen toe aan Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland. Zij beoordelen de zienswijzen. Daarna stellen zij de legger definitief vast.

Heeft u nog vragen?

Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 0341-411 911.

Naar boven