Toestemming voor het bouwen van een appartementencomplex voor minder mobiele senioren, voorzien van een parkeerkelder, een (wijk)restaurant en (zorg)voorzieningen aan Van Ketwich Verschuurlaan en Queridolaan te Groningen

Burgemeester en wethouders van Groningen maken bekend dat de volgende omgevingsvergunning is verleend.

BEKENDMAKING DEFINITIEF BESLUIT VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING - UITGEBREID (verleend)

Adres

Postcode

Omschrijving

Van Ketwich Verschuurlaan 92, 92a, 92b, 92-1 t/m 92-138 en Queridolaan 2 en 2a te Groningen

9721 SW

het bouwen van een appartementencomplex voor minder mobiele senioren, voorzien van een parkeerkelder, een (wijk)restaurant en (zorg)voorzieningen (verzenddatum 15-07-2024, dossiernummer 201975521)

Voor dit bouwplan, genaamd ‘Project Q’, heeft het college van B&W van de gemeente Groningen eerder, op 1 oktober 2021, een omgevingsvergunning verleend, waarna het college dit besluit op 6 juli 2022 heeft gewijzigd. In de rechtbankuitspraak van 16 maart 2023 in zaaknummers LEE 21/2983, 21/3591, 21/3596 en 21/3598 zijn beide besluiten vernietigd en is het college opgedragen een nieuw besluit te nemen, met inachtneming van hetgeen in de uitspraak is overwogen. Dat doet het college hierbij met dit besluit omgevingsvergunning. Tegen het ontwerpbesluit zijn zienswijzen ingediend. Het definitieve besluit is ongewijzigd vastgesteld t.o.v. het ontwerpbesluit en voorzien van reactie op de zienswijzen. Overigens is het college in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank, maar dit ontslaat het college niet van de verplichting om gehoor te geven aan de opdracht van de rechtbank.

Ter inzage

Dit besluit ligt vanaf 24 juli 2024 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling VTH, Loket Bouwen en Wonen.

U kunt de vergunning en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten hangen als ‘Bekijk documenten’ aan deze publicatie (zie linker kolom).

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de afdeling VTH, Loket Bouwen en Wonen. Harm Buiterplein 1, geopend op dinsdagochtend, woensdagmiddag, donderdag- en vrijdagochtend, uitsluitend op afspraak.

Een afspraak kunt u maken door hier te klikken of te bellen naar telefoonnummer

14 050.

Houdt u onze berichtgeving en de website in de gaten voor eventuele veranderingen:

https://gemeente.groningen.nl/bezoekadressen-en-openingstijden  

Rechtsbescherming

Indien u het niet eens bent met deze verleende omgevingsvergunning kunt u daartegen beroep instellen op grond van de Algemene wet bestuursrecht. Beroep kan worden ingesteld door eenieder die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerpbesluit, de adviseurs die advies hebben uitgebracht over het ontwerpbesluit en alle belanghebbenden. Dat moet dan binnen zes weken vanaf de dag na de terinzagelegging van het besluit. Beroep instellen kan bij de rechtbank Noord-Nederland afdeling Bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen.

Een beroepschrift leidt niet automatisch tot uitstel van de gevolgen van een besluit. U kunt daarom naast beroep instellen ook een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Nederland.

U kunt ook digitaal het beroep- en verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de site voor de precieze voorwaarden.

Groningen, 23 juli 2024

Naar boven