Publicatiebericht openbare selectieprocedure verhuur locatie aan de Maas t.b.v. een horecavoorziening

Aankondiging verhuur locatie aan de Maas

Gemeente Beesel is voornemens om een locatie van ca. 100 m2 aan de Maas in Beesel te verhuren voor het hebben en houden van een seizoensgebonden horecavoorziening zonder aanvullend terras. De huurder realiseert daarbij zelf een horecavoorziening die semipermanent en seizoensgebonden is en exploiteert deze horecavoorziening. Met de verhuur heeft de gemeente als doel om te voorzien in de behoefte aan recreatiegelegenheden binnen de gemeente, waar inwoners samen kunnen komen en toeristen een lokale beleving kunnen ervaren in een mooie, groene omgeving. Om de verhuur openbaar en transparant te laten verlopen geeft gemeente Beesel gegadigden de gelegenheid om via een openbare inschrijvingsprocedure mee te dingen.

 

De te verhuren locatie

De locatie aan de Maas ligt aan de Sint Jorisstraat in Beesel en betreft een gedeelte van het perceel kadastraal bekend als gemeente Beesel, sectie M, nummer 54, met een oppervlakte van ca. 100 m2.

 

 

Huurovereenkomst en huurafhankelijk recht van opstal

De huurovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 10 jaar. Voor de gehele locatie aan de Maas geldt een huurprijs van € 300,- per maand (over de maanden tijdens de gebruiksperiode). De kosten voor vestigen van een huurafhankelijk recht van opstal zijn voor rekening van de huurder.

 

Beoogd gebruik van de locatie aan de Maas

Het beoogde gebruik op deze locatie is een seizoensgebonden en semipermanente horecavoorziening zonder aanvullend terras. De partij moet zelf zorg dragen voor het verkrijgen van de benodigde vergunningen voor de horecavoorziening, waaronder een watervergunning bij Rijkswaterstaat en de benodigde omgevingsvergunningen bij gemeente Beesel. De gemeente hecht grote waarde aan het behoud van de aanwezige landschappelijke en historische waarden op deze locatie. De horecavoorziening moet daarom zorgvuldig worden ingepast op de locatie, denk daarbij aan een passende bouwmassa en uitstraling. Op de locatie aan de Maas en in de omgeving hiervan zijn geen aansluitingen op nutsvoorzieningen (zoals riool, waterleiding en elektra) aanwezig. De gemeente verwacht dat de partij hier rekening mee houdt en passende oplossingen daarvoor uitwerkt.

 

Selectiecriteria

Wij vragen geïnteresseerde partijen om een plan op te stellen en in te dienen dat voldoet aan de volgende criteria:

• De partij zal een semipermanente seizoensgebonden horecavoorziening realiseren;

• De partij zal buiten de horecavoorziening geen aanvullende terrassen of andere separate voorzieningen realiseren;

• De partij is in het bezit van een watervergunning of komt in aanmerking om deze te verkrijgen;

• De partij is bereid een huurprijs van € 300,- per maand te betalen voor gehele locatie aan de Maas en hierbij een huurafhankelijk recht van opstal te vestigen op eigen kosten.

 

Een partij wordt van deelname aan de selectieprocedure uitgesloten indien:

• De partij al dan niet opzettelijk onjuiste en/of onvolledige gegevens heeft verstrekt of informatie heeft achtergehouden;

• De partij zich laat vertegenwoordigen door een persoon die daartoe niet bevoegd is;

• De partij in staat van faillissement of surseance van betaling verkeert;

• De partij, indien van toepassing, de Bibob-toets niet doorstaat.

 

Beoordeling plannen op kwaliteit

Zoals aangegeven is een zorgvuldige inpassing van de horecavoorziening van groot belang. Daarnaast vraagt de gemeente een seizoensgebonden en semipermanente horecavoorziening te realiseren met een passende oplossing voor de afwezigheid van nutsvoorzieningen op de locatie aan de Maas. Een partij moet in zijn plan uitwerken hoe hij dit wil gaan realiseren. Wij zullen de plannen beoordelen op kwaliteit.

 

In dit plan verwachten wij een uitwerking van:

• Welke uitstraling van de horecavoorziening aan de Maas de partij voor ogen heeft;

• De inpassing van de bouwmassa in de omgeving;

• In hoeverre de partij gebruik zal maken van streekproducten en seizoensgebonden producten bij de exploitatie van de horecavoorziening;

• Op welke manier de partij de afvoer van afval en afvalwater zal regelen;

• Op welke wijze de partij een passende oplossing ziet voor het gebrek aan aansluitingen op nutsvoorzieningen en de afwezigheid van nutsvoorzieningen in de buurt.

 

De beoordeling op kwaliteit wordt uitgevoerd door een commissie. Zij toetsen bovengenoemde kwaliteitscriteria en maken daarbij gebruik van onderstaand schema.

 

 

Gunning

Gemeente Beesel beoordeelt de inschrijvingen eerst op de selectiecriteria. De plannen van gegadigden die voldoen aan de selectiecriteria wordt vervolgens beoordeeld op de kwaliteitstoets.

De verhuur van de locatie wordt gegund aan de partij met de hoogste totaalscore op de kwaliteitstoets. Indien er sprake is van een gelijke score bij twee of meer partijen, zal een loting plaatsvinden bij de notaris om tot één partij te komen. De partijen zullen hiervan schriftelijk op de hoogte worden gebracht. Gemeente Beesel behoudt zich het recht voor om de locatie aan de Maas niet te verhuren en de selectieprocedure te stoppen.

 

Aangaan overeenkomst en betalingsverplichting

De huurovereenkomst voor 10 jaar wordt na gunning aangegaan. De betalingsverplichting start als de gebruiksperiode van de horecavoorziening start. Inschrijving Gegadigden kunnen hun plan indienen bij gemeente Beesel t/m 29 februari 2024. Het plan kan digitaal worden ingediend per mail, ter attentie van team Ruimtelijke Ontwikkeling, emailadres info@beesel.nl.

Plannen die na deze datum zijn ontvangen komen niet voor beoordeling in aanmerking en zullen worden uitgesloten van verdere deelname aan deze selectieprocedure.

 

Vragen

Heeft u vragen, neem dan contact op met de beleidsmedewerker grond- en pachtzaken, bereikbaar via de Klantenbalie van het gemeentehuis: 077-4749292 of info@beesel.nl.

Naar boven