Verkeersbesluit wijzigen kenteken gehandicaptenparkeerplaats op de Hardenbroeklaan 2 te Bunnik

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bunnik

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Wijzigen gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Hardenbroeklaan in Bunnik, zie situatie fig 1 en fig 2.

 

Situatie:

fig 1

 

fig 2

Grondslag:

 

Artikel 15 Wegenverkeerswet en artikel 12 BABW.

 

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

 

Aanleiding:

Er is een aanvraag voor een wijziging van het kenteken van de gehandicaptenparkeerplaats op de Hardenbroeklaan ingediend door een bewoner in Bunnik. De betreffende bewoner komt in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats en heeft deze reeds verkregen.

 

Belangen:

Aan dit verkeersbesluit liggen de volgende belangen, als bedoeld in artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, ten grondslag: Het beschermen van de weggebruikers en passagiers; Het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Politieadvies:

De door de korpschef van politie gemandateerde vertegenwoordiger van eenheid Midden-Nederland, team Verkeer, cluster Oost-Utrecht, adviseert positief op de in te richten (individuele) gehandicaptenparkeerplaats op weggedeelten die in het beheer en onderhoud zijn bij de gemeente.

 

Hierbij wordt verkeersbord E6 van Bijlage 1 van het RVV 1990 geplaatst met, in geval van een individuele parkeerplaats, het bijbehorend onderbord, waarop het kenteken of een specifieke omschrijving van het betreffende voertuig wordt vermeld, waar nodig voorzien van het onderbord OB504 (pijlaanduiding).

 

BESLUIT Het college heeft besloten tot:

 

• Het wijzigen van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Hardenbroeklaan te Bunnik door het vervangen van het witte onderbord voorzien van kenteken: PD-362-T door een wit onderbord voorzien van kenteken: XH-047-V ter hoogte van overeenkomstig de bij dit besluit gevoegde tekeningen.

Odijk, 22 juli 2024, Namens Burgemeester en wethouders van Bunni

De heer S. Verschoor

Werkvoorbereider mobiliteit Ruimtelijke Regie

Naar boven