Kennisgeving anterieure overeenkomst Mommersteeg 96, Vlijmen

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 6.24, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat op 16 juli 2024 een anterieure overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Heusden en de initiatiefnemer voor de bouw van twee woningen aan de Mommersteeg 96 te Vlijmen.

 

De anterieure overeenkomst bevat afspraken over onder meer het kostenverhaal, planschade en de realisatie van parkeerplaatsen. De overeenkomst doet dienst als anterieure overeenkomst als bedoeld in de artikelen 6.12 en volgende van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Inzage, zienswijzen, bezwaar- en beroepsmogelijkheden

Conform artikel 6.2.12 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) ligt vanaf 19 juli 2024 gedurende 6 weken een zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ter inzage in het gemeentehuis van Vlijmen, Julianastraat 34, 5251 ED Vlijmen. De zakelijke beschrijving is ook te vinden op de site van de gemeente Heusden: Digitaal ter inzage - Heusden.

De zakelijke beschrijving bevat op hoofdlijnen de inhoud van de overeenkomst.

 

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving kunnen geen zienswijzen worden ingediend, kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Bijlage  

Zakelijke beschrijving anterieure overeenkomst over grondexploitatie zoals bedoeld in artikel 6.24 Wro

 

Partijen:

De gemeente Heusden en de initiatiefnemer.

 

Datum overeenkomst:

16 juli 2024

 

Locatie exploitatiegebied:

Het gebied is gelegen aan de Mommersteeg 96 te Vlijmen, bestaande uit de kadastrale percelen gemeente Vlijmen, sectie N, nummers 6092 en 7657, met een grootte van circa 905 m2.

 

Inhoud overeenkomst

De initiatiefnemer is voornemens om op de locatie twee woningen op te richten. Een en ander conform de hiertoe op verzoek van de initiatiefnemer vast te stellen planologische maatregel en de daarbij horende ruimtelijke onderbouwing.

• de initiatiefnemer betaalt aan de gemeente een exploitatiebijdrage waarmee het kostenverhaal is verzekerd;

• eventuele planschade komt voor rekening van de initiatiefnemer;

• voor de realisatie van parkeerplaatsen worden 2 bruggen over de gemeentelijke wadi gerealiseerd. Hiervoor wordt een recht van opstal gevestigd.

 

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroepen worden ingesteld.

 

Naar boven