Ontwerp TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22g Oerdijk ong. (naast nummer 119) Lettele en ontwerp beeldkwaliteitplan Lettele Oost

 

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van 25 juli tot en met 4 september 2024 voor iedereen ter inzage ligt:

 

- het ontwerp TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22g Oerdijk ong. (naast nummer 119) Lettele

- het ontwerp beeldkwaliteitplan Lettele Oost.

 

Inhoud

Om voor de komende jaren in de woningbehoefte van Lettele te voorzien, zijn plannen ontwikkeld voor de bouw van maximaal 60 woningen aan de oostzijde van de kern, ten noorden van de Oerdijk. Deze worden gefaseerd ontwikkeld en zijn gericht op lokale specifieke doelgroepen en mogelijkheden voor collectief particulier opdrachtgeverschap. De plannen omvatten nadrukkelijk ruimte voor water, groen en enkele volkstuinen met een dorps karakter. Op dit moment hebben de gronden nog hoofdzakelijk een agrarische functie, natuur (houtwal) en volkstuinen.

 

Ontwerp wijziging omgevingsplan en ontwerp beeldkwaliteitplan

Om de ontwikkeling mogelijk te maken, is het nodig om het Omgevingsplan te wijzigen en een vernieuwd kader voor welstand en beeldkwaliteit vast te stellen. Inmiddels zijn hiertoe een ontwerp TAM-Omgevingsplan "Oerdijk ong. (naast nummer 119) Lettele" en een ontwerp beeldkwaliteitplan Lettele Oost opgesteld met de daarbij behorende onderzoeken en documenten.

De planologische procedure wordt gestart door in te stemmen met het ontwerp TAM-Omgevingsplan met bijbehorende documenten en het ontwerp beeldkwaliteitplan voor Lettele Oost, deze te publiceren en voor de duur van 6 weken ter inzage te leggen. Iedereen kan in deze periode zijn of haar zienswijzen indienen. Daarna kan het al dan niet in bijgestelde vorm worden vastgesteld door de raad en ligt het na publicatie opnieuw 6 weken ter inzage met de mogelijkheid voor iedereen om beroep in te dienen bij de bestuursrechter in Den Haag.

In het ontwerp beeldkwaliteitplan zijn de uitgangspunten voor beeldkwaliteit neergelegd voor bebouwing en openbare ruimte, die mede kaderstellend komen te gelden op het gebied van redelijke eisen van welstand als bedoeld in de Omgevingswet en de vaststelling kan worden aangemerkt als beleidsregel in de zin van artikel 4.19 van de Omgevingswet. Op deze manier wordt geborgd dat de landschappelijke en dorpse kenmerken daadwerkelijk bij de inrichting en verwezenlijking voldoende aandacht krijgen.

 

Inzien

Het ontwerp TAM-Omgevingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.TAM007-OW01

• De digitale bestanden van het ontwerp TAM-Omgevingsplan zijn beschikbaar gesteld op https://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/manifest/NL.IMRO.0150.TAM007-OW01/

 

Het ontwerp TAM-Omgevingsplan kunt ook u inzien op:

http://www.deventer.nl/omgevingsplan onder het kopje ‘wijzigingen omgevingsplan die in procedure zijn’.

 

Ook kunt u het ontwerp TAM-Omgevingsplan en ontwerp beeldkwaliteitplan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

Raadpleeg voor uw bezoek de website van de gemeente voor de openingstijden en voorwaarden. Of neem contact op met het algemene telefoonnummer van de gemeente Deventer: 14 0570

 

Reageren

Het ontwerp TAM-Omgevingsplan ligt met bijbehorende documenten en het ontwerp beeldkwaliteitplan van donderdag 25 juli tot en met woensdag 4 september 2024 ter inzage.

U kunt tot en met 4 september 2024 reageren.

Lees hieronder hoe u op het ontwerp TAM-Omgevingsplan kunt reageren. Daarbij kan ook het ontwerp beeldkwaliteitplan worden betrokken.

 

Als u een reactie wilt geven op het ontwerp TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22g Oerdijk ong. (naast nummer 119) Lettele dan brengt u een zienswijze in.

 

• Stuur uw schriftelijke zienswijzen aan:

de gemeenteraad

t.a.v. het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling

Postbus 5000,

7400 GC Deventer

o.v.v. ‘zienswijze ontwerp TAM-Omgevingsplan Hoofdstuk 22g Oerdijk ong. (naast nummer 119) Lettele.

• Dien uw zienswijze digitaal in via

www.deventer.nl/zienswijze

• Maak uw zienswijze telefonisch kenbaar bij de heer H. Meerbeek van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

Het is niet mogelijk om uw zienswijzen via e-mail in te dienen.

 

Wat gebeurt er met uw reactie?

Na de inzage periode van zes weken worden alle reacties samengevat en van een standpunt voorzien in een zogenaamde “reactienota”. Mogelijk wordt de wijziging Omgevingsplan op onderdelen aangepast. Vervolgens worden de wijziging Omgevingsplan en het beeldkwaliteitplan samen met de reactienota aangeboden aan het college en de gemeenteraad.

 

Het vervolg

Tegen de vaststelling van de wijziging van het Omgevingsplan en het beeldkwaliteitplan kan beroep aangetekend worden bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Naar boven