Vastgesteld bestemmingsplan Vijfhuizen d’Yserinckweg 1

Burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer maken het volgende bekend:

  • 1.

    de gemeenteraad heeft op 4 juli 2024 het bestemmingsplan Vijfhuizen d’Yserinckweg 1 gewijzigd vastgesteld. De gemeenteraad heeft ook besloten om geen exploitatieplan vast te stellen.

Het plan heeft de planidentificatie NL.IMRO.0394.BPGvyfdyserinckwg1-C001.

Er zijn drie zienswijzen ingediend. Onder andere vanwege de zienswijzen is het bestemmingsplan op enkele punten aangepast ten opzichte van het ontwerp.

Het bestemmingsplan gaat over het perceel d’Yserinckweg 1 in Vijfhuizen

Initiatiefnemer Dos Hombres BV wil het bestaande pand aan de d’Yserinckweg 1 in Vijfhuizen met detailhandel op de begane grond en wonen op de verdieping renoveren. Daarbij maakt de detailhandel op de begane grond van het hoofdgebouw plaats voor een woning. De bestaande woning op de verdieping blijft behouden. De uitbouw achter het hoofdgebouw wordt vervangen door 6 nieuwe woningen. De detailhandelsbestemming uit het geldende bestemmingsplan vervalt. Met het bestemmingsplan wordt de beoogde ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp

De belangrijkste veranderingen zijn (samengevat):

1. de regels van het bestemmingsplan zijn aangepast, zodat geborgd is dat maximaal acht woningen gerealiseerd kunnen worden;

2. de onderbouwing van de parkeervraag in de toelichting van het bestemmingsplan is aangepast. De parkeervraag bedraagt veertien parkeerplaatsen in plaats van de in het ontwerp opgenomen zestien parkeerplaatsen. 

U kunt de stukken inzien

Het bestemmingsplan raakt geen provinciaal belang waarover vooroverleg nodig zou zijn. Om die reden wordt het besluit onmiddellijk bekend gemaakt en is de wachttermijn van artikel 3.8 lid 4 Wro niet van toepassing.

De terinzagelegging begint op donderdag 25 juli 2024 en duurt zes weken.

 

Een belanghebbende kan beroep instellen

Dat moet binnen de beroepstermijn van zes weken. Die loopt vanaf vrijdag 26 juli 2024 tot en met donderdag 5 september 2024.

Dat kan als volgt:

1. per brief naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

2. digitaal via het digitale loket https://loket.raadvanstate.nl/digitaal-loket/ van de Raad van State. Dit is alleen voor burgers.

 

 

Naar boven