Voorgenomen verkoop grond

Adres: Eiland 1 1601 KZ Enkhuizen

Perceel: gemeente Enkhuizen, secties F 3856 en F 3857

De gemeente Enkhuizen (verder: gemeente) is voornemens om de grond op het adres Eiland 1 in Enkhuizen te verkopen aan de heren M. Buis en H. van Ginkel.

Het huidige perceel heeft in totaal een grootte van 90 m2, waarvan de heer M. Buis 79 m2 en de heer H. van Ginkel 11 m2 koopt.

Met de heer M. Buis is nu een erfpacht- en opstalovereenkomst voor het totale perceel. Het opstal staat op de grond, die hij van de gemeente koopt.

De heer H. van Ginkel is bewoner van Eiland 2 en is dus naaste bewoner. De grond die hij koopt grenst aan de woning van Eiland 2.

De gemeente is van mening dat geen andere partijen baat hebben bij aankoop van deze grond. De ligging maakt het zodanig dat verkoop aan derden geen voordelen biedt.

Tegen deze voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen verkoop en merkt u zichzelf aan als serieuze gegadigde dan dient u dat, binnen een termijn van 20 kalenderdagen na deze publicatie kenbaar te maken door een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Noord-Holland. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Dit betekent voor de goede orde dat indien de termijn ongebruikt verstrijkt alle rechten vervallen. We zullen dan overgaan tot verkoop. Brieven en e-mails die wij na afloop van deze termijn ontvangen worden niet meer in behandeling genomen. De gemeente hanteert deze handelwijze om rechtszekerheid te creëren zodat zij één op één kan contracteren.

De gemeente geeft met deze publicatie uitvoering aan de uitspraak van de Hoge Raad in het Didam’-arrest van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

Heeft u nog vragen over het vorenstaande? Stel ze per e-mail aan cor.groot@sed-wf.nl

 

Naar boven