Gewijzigde vaststellening bestemmingsplan “Brakel-West” en exploitatieplan “Brakel-West”

B&W van de gemeente Zaltbommel maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 4 juli 2024 het bestemmingsplan en exploitatieplan “Brakel-West” gewijzigd heeft vastgesteld. Tegelijkertijd met het bestemmingsplan is het “Beeldkwaliteitsplan Brakel-West” vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet de bouw van maximaal 254 woningen en 16 intramurale zorgeenheden aan de westzijde van Brakel. Het exploitatieplan geeft de gemeente een wettelijke basis voor kostenverhaal.

Wijzigingen

De doorgevoerde wijzigingen als gevolg van zienswijzen en ambtshalve wijzigingen zijn terug te vinden in de “Nota van Zienswijzen bestemmingsplan Brakel-West”.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en exploitatieplan liggen van 18 juli tot en met 28 augustus 2024 ter inzage.

Bekijk de plannen via www.zaltbommel.nl, onder “bouwen en verbouwen”/”bestemmingsplannen” of: https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer/locatie?regelsandere=regels. Onder “Document zoeken” zoekt u op “Brakel-West”. De bijbehorende plannummers zijn:

NL.IMRO.0297.BGBBP20230003-VS01 (bestemmingsplan)

NL.IMRO.0297.BGBEXP20230003-VS01 (exploitatieplan)

Vragen? Neem contact op met de afdeling Leefomgeving, gemeente Zaltbommel.

Beroep

Niet mee eens? Dan kunt u schriftelijk beroep instellen van 19 juli tot en met 29 augustus 2024. U stuurt uw beroepschrift naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Hierin vermeldt u: naam, adres, dagtekening, omschrijving van het (onderdeel) van het besluit waartegen u beroep aantekent, zo mogelijk een kopie van het besluit en de redenen van beroep.

Dit besluit treedt één dag na afloop van de beroepstermijn in werking, ook als u beroep instelt. Wilt u dit niet, vraag dan de voorzieningenrechter van de Raad van State om een voorlopige voorziening. U stelt hiervoor een verzoekschrift op. Dit kan alleen als u ook beroep heeft ingesteld en uw zaak spoed heeft. Dit verzoekschrift richt u aan de voorzieningenrechter van de Raad van State. Dit kan ook digitaal. Kijk op de site http://digitaalloket.raadvanstate.nl voor de voorwaarden. Houd rekening met kosten (griffierecht).

 

 

 

 

Naar boven