Wijziging Subsidieregeling VVE-Peuteropvang gemeente Pijnacker-Nootdorp 2022

Besluit

  • 1.

    de Bijlage Subsidiebedragen VVE-peuteropvang 2024 Pijnacker-Nootdorp vast te stellen;

  • 2.

    de aanbieders van VVE-Peuteropvang in 2024 te subsidiëren overeenkomstig bijgaande concept-beschikkingen.

 

Bijlage Subsidiebedragen (VVE) Peuteropvang 2024 Pijnacker-Nootdorp

 

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp gelden de volgende maximale subsidiebedragen per uur bij VVE-Peuteropvang voor het jaar 2024:

  • a.

    peuters uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp zonder VVE indicatie die naar de VVE-peuteropvang gaan: maximaal 320 uren per jaar * € 1,50 boven het fiscaal maximum minus de geldende ouderbijdrage tot aan het fiscaal maximum.

  • b.

    peuters uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp met VVE-indicatie die naar de VVE-peuteropvang gaan: maximaal 640 uren per jaar * € 12,67 minus de geldende ouderbijdrage.

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp geldt het volgende maximale subsidiebedrag per jaar bij VVE-kinderdagopvang voor het jaar 2024: een bedrag van € 1.155 per kind per jaar.

 

In de gemeente Pijnacker-Nootdorp geldt het volgende maximale subsidiebedrag per jaar voor de inzet van de pedagogisch beleidsmedewerker in de VVE voor het jaar 2024: een bedrag van € 441 per peuter met VVE-indicatie per jaar.

 

Toelichting

Het fiscaal maximum is het bedrag dat het Rijk jaarlijks vaststelt (juni/juli aankondiging, okt/nov definitieve bedrag voor komend jaar) als zijnde het maximale uurtarief waarbij het Rijk een tegemoetkoming geeft voor kinderopvang 0-4 jaar. Het staat aanbieders vrij om een hoger uurtarief te hanteren dan het fiscaal maximum voor ouders zonder VVE-indicatie . De ouders betalen dan het deel boven het fiscaal maximum volledig zelf, omdat er geen compensatie is vanuit het Rijk (ouders met recht op kinderopvangtoeslag) of gemeente (ouders zonder recht op kinderopvangtoeslag).

 

Om deze reden staat bij de ouderbijdrage van peuters zonder VVE-indicatie ‘minus de geldende ouderbijdrage tot aan het fiscaal maximum’. Zo wordt geborgd dat het deel van de ouderbijdrage boven het fiscaal maximum bij de aanbieder terecht komt en niet bij de gemeente.

 

Naar boven