Kennisgeving inspraak op het concept ‘Gebiedsvisie en programma Poort aan de Noord’

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam maken op grond van de Algemene inspraakverordening van Alblasserdam het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders van Alblasserdam hebben bij besluit van 16 juli 2024 het concept omgevingsprogramma ‘Gebiedsvisie en programma Poort aan de Noord’ vrijgegeven voor inspraak voor ingezetenen van Alblasserdam en andere belanghebbenden. Alhoewel inspraak wettelijk niet verplicht is en er reeds informatieavonden zijn gehouden voor inwoners en ondernemers, wil het college iedere inwoner en belanghebbende de mogelijkheid geven zijn/haar op- en aanmerkingen te geven. Bedoeling is immers dat we een zo goed mogelijke en breed gedragen visie krijgen voor Alblasserdam.

De locatie 'Poort aan de Noord' is het gebied tussen de A15 en de aan de zuidzijde van het gebied gelegen bedrijventerreinen en tussen de afrit vanaf de A15 richting Alblasserdam tot en met de brug over de Noord. We willen met de toekomstige inrichting van dit gebied een belangrijk deel van de in Alblasserdam aanwezige lokale en regionale mobiliteitsvraagstukken beantwoorden.

Het doel is te komen tot een integrale ontwikkeling van het gebied tot een mobiliteitsknooppunt voor verschillende vervoersmodaliteiten, die dienstbaar zijn aan de functies die nu ongestructureerd het gebruik van dit gebied bepalen. Zoals:

  • sluipverkeer naar en van A15,

  • doelverkeer naar Werelderfgoed Kinderdijk,

  • onduidelijk vormgegeven voorzieningen voor langzaam verkeer en openbaar vervoer,

  • een vervoersroute gevaarlijke stoffen direct door het gebied over de brug,

  • verkeersopstoppingen om dorp dan wel bedrijventerreinen te kunnen bereiken of verlaten,

  • verkeersonveilige situaties voor langzaam verkeer direct grenzend aan het gebied,

  • etc.

In het programma Poort aan de Noord wordt daarbij niet alleen gewerkt aan transferia, maar ook aan een mobility hub (inclusief vervoer over water en deelfietsen), bushaltering, truckparking, parkeervoorziening voor werknemers bedrijventerrein, de regionale fietsverbindingen, etc.

Zienswijze

U kunt van donderdag 18 juli 2024 tot en met donderdag 29 augustus 2024 uw zienswijze indienen over dit concept-stuk. Per e-mail kunt u uw zienswijze sturen naar projecten@alblasserdam.nl. Schriftelijk kunt u een brief sturen naar: ”Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam, Postbus 2, 2950 AA, te Alblasserdam”.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de termijn, een afspraak te maken met de gemeente Alblasserdam, via telefoonnummer 078-7714078.

 

Naar boven