Vastgesteld bestemmingsplan “Touw”

Burgemeester en wethouders van Leiden maken bekend dat de gemeenteraad van Leiden op 9 juli 2024 het bestemmingsplan “Touw” (NL.IMRO.0546.BP00194-0301) heeft vastgesteld.

Toelichting

Het projectgebied Touw is gelegen in Leiden Noord op de hoek van de Sumatrastraat en de Antillenstraat en maakt deel uit van gebiedsontwikkeling de Zwijger. Er bevinden zich nu speeltoestellen, een voetbalkooi en groen. Het doel is om op deze locatie drie gebouwen te realiseren met maximaal 50 woningen, hiervoor is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. De bouwblokken krijgen een hoogte variërend van 4 tot 6 bouwlagen. De ruimte tussen de bouwblokken wordt ingericht als openbaar toegankelijke binnentuin waar ook gespeeld kan worden. De voetbalkooi zal op een andere plek in de wijk worden teruggeplaatst.

Inzage

Het bestemmingsplan ligt vanaf vrijdag 26 juli 2024 tot vrijdag 6 september 2024 ter inzage. De digitale versie van het vastgestelde bestemmingsplan is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/viewer/document (identificatienummer: NL.IMRO.0546.BP00194-0301) of op afspraak digitaal in te zien in het Stadskantoor, Bargelaan 190 te Leiden. U kunt voor een afspraak bellen naar 14 071 (optie 4).

Beroep

Van vrijdag 26 juli 2024 tot vrijdag 6 september 2024 kan beroep ingesteld worden tegen dit bestemmingsplan. Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen ook verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de gemeente Leiden, via 14 071 (ma t/m vr 9:00-17:00 uur) of via www.leiden.nl/contact

Naar boven