Gecoördineerde besluiten – gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Aldi en verlening omgevingsvergunningen, te Heemskerk.

Coördinatieregeling

De raad heeft op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening de coördinatieregeling van toepassing verklaard op de voorbereiding en bekendmaking van het bestemmingsplan voor de verplaatsing van de Aldi naar de Rijksstraatweg 30 en voor het realiseren van woningbouw op de huidige locatie van de Aldi aan de Gerrit van Assendelftstraat 32, de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen aan de Rijksstraatweg 30 en de omgevingsvergunning voor de activiteit in/uitrit aan de Rijksstraatweg 30.

 

Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Aldi

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 30 mei 2024 heeft besloten om het bestemmingsplan Aldi gewijzigd vast te stellen.

De wijzigingen bij de vaststelling hebben betrekking op de regels waarin onder andere wordt aangescherpt dat het bruto vloeroppervlakte voor een supermarkt aan de Rijksstraatweg wordt gemaximaliseerd en dat de ingebruikname van de supermarkt aan de Rijksstraatweg pas is toegestaan indien de bestaande bedrijfsactiviteiten aan de Gerrit van Assendelftstraat zijn beëindigd. Daarnaast wordt in de regels vastgelegd dat dat perifere detailhandels slechts is toegestaan bij een minimaal verkoopvloeroppervlakte van 1000 m².

De toelichting is aangepast op onder andere de ontsluiting van het parkeerterrein aan de Rijksstraatweg. Verder is de kwalitatieve en kwantitatieve behoefte onderbouwd met een behoefteonderzoek. Duidelijker is omschreven dat het ontwerpbestemmingsplan in overeenstemming is met de Regionale Detailhandelsvisie IJmond en in overeenstemming met de Omgevingsverordening NH2020. De laatste versie van het akoestische onderzoek is als bijlage toegevoegd en de paragraaf over de waterhuishouding is op verzoek van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aangepast.

 

Vaststelling omgevingsvergunningen

Burgemeester en wethouders van Heemskerk maken bekend dat zij de omgevingsvergunning heeft verleend voor:

- de activiteit bouwen aan de Rijksstraatweg 30;

- de activiteit in/uitrit aan de Rijksstraatweg 30.

 

Inzage

Vanaf 24 juni 2024 liggen het raadsbesluit, het bestemmingsplan, de hiervoor genoemde omgevingsvergunningen en de bijbehorende stukken gedurende zes weken ter inzage. U kunt de stukken inzien in het gemeentehuis of online in het Omgevingsloket via de website https://omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart/

Door een technisch probleem was het plan online nog niet in te zien. De beroepstermijn wordt daarom verlengd.

 

Beroep

Tegen de gecoördineerd tot stand gekomen besluiten kan tot 2 september 2024 rechtstreeks beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Voor de behandeling van het beroep worden de genomen besluiten aangemerkt als één besluit. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst wordt gelijktijdig met het vastgestelde plan ter inzage gelegd. Hiertegen staat geen rechtsmiddel open.

Nadere inlichtingen: 140251.

 

Naar boven