Gemeente Sittard-Geleen – vaststelling bestemmingsplan – Veegplan 2023

( NL.IMRO.1883.BPVeegplan2023-VA01)

Burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 18 juli 2024, het ontwerp van het bestemmingsplan “Veegplan 2023” gedurende een periode van zes weken ter inzage ligt.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kunt u digitaal inzien via: www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt daar zoeken op de naam van het plan of op het identificatienummer van het plan: NL.IMRO.1883.BPVeegplan2023-VA01

U kunt tevens het voorontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit verbeelding, regels en toelichting inzien van 18 juli tot 29 augustus 2024 bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen de volgende (rechts)personen beroep instellen:

  • Belanghebbenden;

  • Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden dat zij een zienswijze hebben ingediend.

Beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Het instellen van beroep schort de werking van een besluit niet op. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 Wro treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening inzake het bestemmingsplan is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling van het genoemde bestemmingsplan niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven