Vestiging voorkeursrecht - – Doctor Schaepmanstraat in Weert

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weert maken bekend dat zij op 9 juli 2024 een perceel aan Doctor Schaepmanstraat in Weert hebben aangewezen op basis van artikel 9.1, tweede lid van de Omgevingswet. Aan de gronden is een woon bestemming toegedacht.

Gebied

Het betreft het kadastrale perceel Weert sectie S nummer 1234. Dit perceel is gelegen aan de Doctor Schaepmanstraat in Weert. De eigenaren ontvangen per brief het aanwijzingsbesluit met nadere informatie.

Gevolgen

De aanwijzing heeft tot gevolg dat de eigenaren van de percelen, wanneer zij die gronden wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop dienen aan te bieden.

Inwerkingtreding

Het besluit tot aanwijzing van percelen treedt in werking vanaf het moment van inschrijving in de openbare registers.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt ter inzage bij de Informatie- en servicebalie in het stadhuis, Wilhelminasingel 101 te Weert. De openingstijden van de Informatie- en servicebalie zijn te vinden op www.weert.nl/openingstijden. Het besluit bevat een kaart van het gebied en een lijst van de kadastrale percelen. Het besluit tot aanwijzing is ook digitaal te raadplegen via het digitale publicatieblad op officiëlebekendmakingen.nl.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na de dag van deze bekendmaking tegen het besluit van 20 juli 2021 bezwaar maken bij burgemeester en wethouders van Weert, Postbus 950, 6000 AZ Weert.

Zienswijze

Het besluit van burgemeester en wethouders is drie maanden geldig. In verband daarmede is het college voornemens de gemeenteraad een voorstel te doen om het voorkeursrecht te vestigen op grond van een raadsbesluit (artikel 5 Wvg). De aanwijzing van gronden door de gemeenteraad is drie jaar geldig.

In verband daarmee is het mogelijk tot en met 16 augustus 2021 een zienswijze kenbaar te maken omtrent het nog te nemen raadsbesluit tot aanwijzing van gronden. Een zienswijze kan schriftelijk dan wel mondeling gemotiveerd naar voren worden gebracht bij de gemeenteraad van Weert, Postbus 950 te 6000 AZ Weert. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen via onderstaand telefoonnummer.

Info

Nadere informatie is verkrijgbaar via telefoonnummer 0495-575641.

Weert, 9 juli 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weert

A.M.A.Vrijenhoek

gemeentesecretaris

mr. R.J.H. Vlecken

burgemeester

Naar boven